Nova vest
Košarka

Subota, 27.06.2015.

12:42

Radičević: Priželjkivao sam Nagetse

Srpski košarkaš Nikola Radičević rekao je da je priželjkivao da ga Denver Nagetsi izaberu na NBA draftu, a baš to se desilo u četvrtak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
YouTube screenshot

Radičević u poslednje tri godine brani boje Sevilje i daleko je od očiju srpskih javnosti, a Nagetsi su ga izabrali kao 57. pika.

„Mislim da je ovo potvrda mog rada, ujedno i podstrek za dalje“, rekao je Radičević za „Večernje novosti“.

Radičević je imao priliku da se upozna za čelnicima franšize iz Kolorada, a izbor na draftu potvrda je da je jedan od najtalentovanijih evropskih plejmejkera koji poseduje NBA potencijal.

Tokom nedavnog boravka u Sjedinjenim Državama odradio sam trening i intervju u Denveru. Bio bih neiskren ako ne bih rekao da sam poželeo da me baš oni izaberu, jer je sjajan grad, takođe i tim u kome ima mnogo evropskih igrača“, naglasio je Radičević.

Prva čestitka je stigla iz kluba i to pre nego što je javno izgovoreno njegovo ime na draftu.

Koji minut pre zvaničnog saopštenja, pozvao me je generalni menadžer (Tim Koneli) da mi kaže da će me uzeti“, otkrio je Radičević.

Srpski košarkaš će biti u Denveru tokom trajanja Letnje lige, ali je neće igrati.

Dva su razloga, prvi, prema propisima NBA i FIBA, pod ugovorom je sa Seviljom u kojoj će igrati i sledeće sezone, a drugo, u finišu prošle sezone povredio je pripoj mišića na levoj strani karlice, što ga je sprečilo da se odazove pozivu u reprezentaciju. Imao je sastanak sa sleketorom na kome je dogovoren put za ubuduće“, objasnio je Aleksandar Rašković, Radičevićev menadžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve