Nova vest
Košarka

Sreda, 24.06.2015.

23:27

Tri produžetka, Dajson održao Sasari u trci

Košarkaši Dinamo Sasarija izjednačli su na 3-3 u seriji sa Ređo Emilijom pobedom sa 115:108 posle tri produžetaka u šestoj utakmici prvenstva Italije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Apsolutni junak pobede Sasarija na Sardiniji bio je Džerom Dajson, koji je utakmicu uveo u drugi produžetak sjajnim zakucavanjem, a potom je postigao ključne poene u trećem nastavku.

Odlučujuća, sedma utakmica finalne serije biće odigrana u četvrtak, a domaćin će biti Ređo Emilija.

Sasari i Ređo Emilija su odigrali sjajnu utakmicu, izvesno najbolju u italijanskom šampionatu ove sezone, punu preokreta. Tokom celog meča nijedan tim nije uspeo da ostvari osetniju prednost, a potom je slična situacija viđena u produžecima.

Ređo Emilija je bila bliža trijumfu u prva dva, ali je Sasari uspeo svaki put da se vrati. Na kraju, u trećem produžetku nije dozvolio gostima da igraju svoju igru, Dajson je vezao osam poena i tako praktično rešio utakmicu.

Dajson je utakmicu završio sa 26 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok je Laval dodao 25 poena i 16 skokova. Logan je takođe bio sjajan sa 23 poena, dok je Sanders imao 18 poena i osam skokova.

U timu Ređo Emilije, Dela Vale je upisao 25 poena, pet više od Kaukenasa, dok su Červi i Činčarini dodali po 12 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve