Nova vest
Košarka

Petak, 29.05.2015.

19:59

SL: Zvezda lagano do 12-0

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle 12. kola u Superligi Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Zvezda je savladala FMP u Železniku rezultatom 91:77 i tako sačuvala prvu poziciju na tabeli.

Domaći tim odlično se držao protiv šampiona ABA lige u n ajvećem delu utakmice, a Zvezda je meč prelomila krajem treće i početkom poslednje deonice kada se odlepila na nedostižnu prednost.

Boban Marjanović imao je 24 poena i 8 skokova, Mitrović je dodao 18 poena i 6 skokova, a Markus Vilijams je uz četiri trojke ubacio 14 poena uz 5 asistencija. Domaćina su predvodili odlični Apić sa 19 poena i 5 skokova, te Gudurić koji je uz 14 poena imao i 5 asistencija.

Tok meča:

Luka Mitrović i Boban Marjanović su od samog starta uspostavili dominaciju pod košem, Zvezda je u petom minutu imala +8 (14:6), ali se domaćin brzo vratio serijom 7-0. U nastavku prve deonice Zvezda se uozbiljila, pa je posle 10 minuta imala +6 (21:15).

FMP je igrao veoma hrabro, bez respekta prema šampionu ABA lige, pa je početkom druge deonice posle poena Apića čak i poveo – 28:27 u 15. minutu. Zvezda je na poluvremenu ipak imala prednost, ali samo četiri poena (41:37) i to posle trojke Vilijamsa i asistencije za Marjanovića.

U trećoj deonici stvari su došle na svoje mesto. Zvezda je zaigrala mnogo bolje na oba kraja parketa, pa je brzo došla do dvocifrene prednosti. Vilijams, Mitrović i Marjanović su prednjačili, pa je tim Dejana Radonjića pred odlučujućih deset minuta imao 11 poena viška (68:57).

U poslednjih deset minuta Zvezda je lagano zadržala stečeno vođstvo i na kraju je ipak rutinski stigla do 12. pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve