Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.05.2015.

22:46

Vujošević: Liga je obezvređena

Trener Partizana Duško Vujošević kazao je da je njegovom timu teško da igra protiv rasterećenih ekipa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je međutim pohvalio svoje košarkaše za pristup meču u pobedi nad FMP-om u 10. kolu Super lige.

Partizan je pobedio sa 81:67 i tako zabeležio devetu pobedu u Super ligi.

"Partizan je jača ekipa od FMP-a i to ne treba posebno naglašavati. Uz sve poštovanje, prema Konstantinu, FMP-u, Megi u manjoj meri, jer su rasterećeni protiv nas, a sasvim je normalno da Partizan pobeđuje jer je jači od tih protivnika", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

"Da bi se razlika u kvalitetu videla na terenu, obe ekipe moraju da igraju sa istim intenzitetom. S druge strane, te ekipe ne igraju svaki dan istim intenzitetom kojim igraju protiv Partizana i Crvene zvezde, a jedino opterećenje im je da odigraju čvrsto i da daju svoj maksimum. Teško je igrati svaki drugi dan tako", rekao je Vujošević.

Današnju utakmicu je gledalo oko 1.000 ljudi, a Vujošević se zahvalio navijačima što prate klub, a pohvalio je i svoje igrače.

"Liga je obezvređena time da osim trofeja ne donosi ništa drugo. Dobro, trofej nije mala stvar, ali ovoliko utakmica devalvira interesovanje i motivaciju i zato treba odati priznanje mojim momcima što u ovako teškoj situaciji, sa ogromnim finansijskim problemima, gde mi skupljamo novac za ratu za kaznu lige, a pare za igrače i stručni štab niko i ne pominje... Samo zahvaljujući njihovom ponašanju Partizan ima tako dobar rezultat", rekao je Vujošević.

Trener FMP-a Milan Gurović čestitao je rivalu na pobedi.

"Vidi se da su kvalitetniji od nas. Došli smo u Pionir da skupo prodamo kožu, ali nismo našli rešenje za tandem Nikola Milutinov-Milan Mačvan. Držali smo se tri četvrtine, ali je kvalitet presudio. Pošto su mladi igrači, postoje turbulencije kod naših igrača. Neiskustvo i mladost su uzroci toga. Možda smo i napravili više nego što je potrebno i stvorili lažnu sliku da smo ne znam ni ja šta, ali je velika razlika između ABA ligaša i KLS", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve