Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.05.2015.

21:49

Do opstanka preko šampiona Evrope

Košarkaši Manrese izborili su opstanak u španskoj Endesa ligi zahvaljujući pobedi nad Real Madridom 90:80, u poslednjem kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: YouTube screenshot

Manresa je zahvaljujući trijumfu nad liderom Endese i novim prvakom Evrope na njegovom parketu završila sezonu sa pobedom više od San Sebastijana, koji se pridružio Fuenlabradi u nižem rangu.

U plej-ofu će igrati Real – Gran Kanarija, Bilbao – Valensija, Barselona – Huventud i Unikaha – Laboral Kuča.

Manresu su do pobede za opstanak predvodili Di Džej Sili sa 21 poenom i 6 skokova, te Ajzak Fotu sa 17 poena, te Devin Vajt sa 16 uz 9 skokova. Serhio Ljulj je bio najefikasniji u Realu sa 19 poena.

Stefan Birčević je postigao 9 poena uz 5 skokova u pobedi Estudijantesa nad Gran Kanarijom 83:75, Luka Bogdanović je postigao 3 uz skoka u porazu Andore od Barselone 84:74, Stevan Jelovac je blistao sa 19 poena i 8 skokova, dok je Raško Katić imao po 4 poena i skoka u trijumfu Saragose nad San Sebastijanom 72:65.

Branko Cvetković je postigao 12 poena uz 3 asistencije i 2 skoka u poazu Fuenlabrade od Valensije 87:64, a za goste je Nemanja Nedović imao 3 poena uz po skok i asistenciju, a Vladimir Lučić takođe 3 poena, 2 skoka i asistenciju.

Dejan Todorović je postiago 13, a Danilo Anđušić 5 poena uz 2 skoka u porazu Bilbaa od Unikahe 94:93. Stefan Marković je dao 9 poena uz 3 asistencije i 2 skoka za goste iz Malage.

Laboral je sa dve pobede u nizu, drugom nad Kompostelom 81:74 u gostima, izbegao duel sa Realom u četvrtfinalu plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve