Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.05.2015.

17:46

Feneru malo srpski dabl-dabl tandem

Košarkaši Galatasaraja napravili su veliko iznenađenje i izjednačili četvrtfinalnu seriju plej-ofa turske Superlige protiv favorizovanog Fenerbahčea.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: fenerbahce.org

Iako desetkovani odlascima igrača zbog finansijskih problema, i povredama, Galata je savladala Fener 70:69 posle produžetka u drugom meču četvrtfinalne serije.

Junak domaćeg tima bio je Sinan Guler, koji je osim 20 poena bio strelac i presudnog koša za pobedu u poslednjim sekundima produžetka.

Pored toga imao je 5 skokova i 4 asistencije, najbolje ga je pratio Patrik Jang sa 17 poena, Zoran Erceg je ubacio 9 uz 6 skokova i 2 proigravanja, a Vladimir Micov imao 7 poena i 4 asistencije.

U redovima Fenera vredni pažnje bili su samo srpski reprezentativci koji su ostvarili po dabl-dabl, Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji sa 13 poena i 10 skokova, dok je Nemanja Bjelica imao po 12 poena i uhvaćenih lopt.

"Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, imali nekoliko loših odluka u napadu. Sada moramo da se koncentrišemo da pobedimo u sredu", rekao je Bogdanović.

Endru Gaudlok je pogodio smao tri od 14 šuteva iz igre, ali je Željko Obradović ipak prepustio njemu poslednji šut za pobedu, koji je Amerikanac promašio.

"Donosili smo pogrešne odluke u napadu, te dozvolili rivalu da slobodno šutira za tri poena. Ovo je bila jedna od naših najgorih utakmica sezone", rekao je Obradović.

Bolji iz ovog duela će u polufinalu igrati sa pobednikom okršaja Banvita i Pinar Karšijake, dok je trenutno u polufinalu samo Trabzon sjajnog Novice Veličkovića, koji čeka boljeg iz duela Anadolu Efesa i Turk Telekoma, koji su izjednačeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve