Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.05.2015.

10:47

Jokić MVP 9. kola – indeks 47

Košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić najkorisniji je igrač devetog kola Superlige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Njegova ekipa poražena je od Partizana u dramatičnom meču posle produžetka 96:95, u kom sjajan učinak mladog krilnog centra nije bio dovoljan za pobedu.

Jokić je za 41 minut igre zabeležio 33 poena (9/13 slobodna bacanja, 9/14 za dva i 2/3 za tri) i 12 skokova, uz četiri asistencije i 12 iznuđenih faulova.

Tako je sa indeksom – 47 oborio ovogodišnji superligaški rekord Bobija Marjanovića, iz petog kola, koji je iznosio 40 indeksnih poena.

Pored Jokića u idealnoj petorci kola, nalaze se Jovan Novak (Vojvodina Srbijagas) kao najbolji plejmejker, Dragan Kruščić (Tamiš) – kao bek, Aleksandar Pavlović (Partizan NIS) – krilo i Nikola Milutinov (Partizan NIS) – kao centar.

Najbolji košgeterski učinak je imao Nikola Jokić sa 33 postignutih poena, najbolji skakač je Nikola Milutinov sa 20 uhvaćenih lopti, a asistent njegov klupski saigrač Nenad Miljenović sa sedam dodavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve