Nova vest
Košarka

Subota, 23.05.2015.

14:34

Đorđević dobitnik „Majske nagrade“

Sportski savez Srbije dodelio je u Domu Narodne skupštine tradicionalne Majske nagrade, čiji je dobitnik u kategoriji sportskih stručnjaka Aleksandar Đorđević.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Đorđević je prošle godine, u prvoj sezoni na klupi košarkaške reprezentacije,doveo tim do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Ovogodišnji laureati su i evropski prvak u rvanju Davor Štefanek, evropska vicešampionka u bacanju koplja Tatjana Jelača, član vaterpolo reprezentacije koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Budimpešti Živko Gocić i evropska prvakinja u streljaštvu Andrea Arsović.

Nagradu za životno delo dobio je dugogodišnji trener i selektor džudo reprezentacije Slavko Obadov, kao i proslavljeni selektor stonoteniske reprezentacije Dušan Osmanagić.

Ova nagrada nam je svima podstrek da ostvarujemo jjoš bolje rezultate i da dokažemo da nismo slučajni dobitnici“, rekao je Obadov koji je nagradu dobio za 50-godišnji doprinos u razvoju sporta.

Predsednik SSS Aleksandar Šoštar poručio je da je ponašanje naših sportista na međunarodnoj sceni ono što je vrednije i od vrhunskih sportskih rezultata.

Ponosni smo na naše sportiste pre svega zbog njihovog ponašanja na sportskom terenu i van njega, jer bez toga nema ni vrhunskih rezultata“, rekao je Šoštar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve