Nova vest
Košarka

Petak, 22.05.2015.

14:12

Skandal u Nikšiću: Tuča, prekid...

Četvrti meč finalne serije plej-ofa Prvenstva Crne Gore između Sutjeske i Budućnosti prekinut je u 28. minutu.

Izvor: B92, vijesti.me

Autor:B92, vijesti.me

Default images

Pokoškali su se Nemanja Vranješ i Omar Kuk, bek domaćina je uhvatio za lice Amerikanca, pa su dobili isključujuće greške. Usledila je reakcija obe klupe, navijači su utrčali na teren i to je bio kraj meča.

"Kao predsednika Sutjeske nemam opravdanja za ono što se desilo, za ulazak navijača na teren i napada na gostujuće igrače i stručni štab i protiv sam svakog nasilja na sportskim terenima. Ostaje žal što se sve nije završilo na sportskom polju, da pobijedi bolji. Prilikom prvog prekida čelnici Budućnosti su nam izašli u susret i pristali da se meč nastavi zbog čega bih im se zahvalio. Zajedno sa ostalim ljudima iz kluba sam pokušao da smirim situaciju, ali u tome, nažalost, nisam uspeo. Jedina uteha u svemu ovom je što niko nije povrijeđen", bio je razočaran prvi čovek Nikšićana Darko Perović u izjavi za "Vijesti".

Prethodno je u 18. minutu došlo do prvog incidenta – Nikola Ivanović se posle postignute trojke okrenuo ka tribinama, što je izazvalu burnu reakciju pristalica Sutjeske.

Gađali su gostujuću klupu i igrače stolicama, posle čega su sudije prekinule meč. Većanje je trajalo skoro pola sata i odlučeno je da se meč nastavi, ali i da se isprazni deo tribina iza klupe Budućnosti.

"Žao nam je što smo na ovakav način osvojili titulu, ali je prava sreća da niko nije povređen u incidentima koji su bili. Veliku zahvalnosti dugujemo predsedniku Sutjeske Darku Peroviću, koji je zajedno sa direktorom Miodragom Lješkovićem sve uradio da smiri situaciju. Posle prvog incidenta smo izrazili želju da nastavimo meč i tada je rečeno da će se utakmica prekinuti ako dođe do bilo kakvog incidenta. U drugom poluvremenu je došlo do koškanja Kuka i Vranješa i to je bio signal da publika uđe ne teren. Jednostavno, nije bilo uslova da se utakmica završi i ovim je izgubila i crnogorska košarka", rekao je direktor Podgoričana Slavko Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve