Nova vest
Košarka

Sreda, 20.05.2015.

12:44

Lovernj: Sanjam pehar 20. septembra

Krilni centar reprezentacije Francuske Žofre Lovernj kaže da je uvek gladan uspeha sa nacionalnim timom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

Bivši košarkaš Partizana sa Francuskom je postao prvak Evrope 2013. godine i osvojio je bronzu na Svetskom kupu prošlog leta.

“Sanjam o novim uspesima i uradiću sve što je u mojoj moći da reprezentacija nastavi da osvaja titule i medalje. Radiću vredno kako bih pokušao da se nađem među 12 putnika za Evrobasket, to je moj cilj“, kazao je Lovernj.

Na EP, koje počinje petog septembra, Francuska je u grupi sa Rusijom, BiH, Finskom, Poljskom i Izraelom.

“Siguran sam da će pripreme biti naporne. Svi žele da budu u sastavu, pogotovo jer je to prilika da se osvoji trofej kod kuće. Sanjam da podignem pehar 20. septembra – svi će imati motiv više protiv nas kao branilaca titule, ali želimo da uđemo u istoriju“.

Posle sjajne sezone sa Partizanom prešao je u Himki, ali je posle nekoliko meseci napustio klub i preselio se u NBA ligu, u Denver Nagetse.

“Stvari nisu baš išle najbolje u Himkiju i želeo sam da odem“, kaže Lovernj i dodaje da ga je NBA impresionirao.

“Atleticizam igrača i tempo igre su neverovatni. Sve vreme trče i skaču – trebalo mi je nekoliko nedelja da se naviknem na te aspekte igre, a neki igrači su me zaista facinirali. Kevin Garnet je zver, vođa, neverovatan šampion. Malo je ’lud’, ali takmičarski nastrojen – priča uvek, navija za svoje, a i dalje ima veliki uticaj na ekipu. Uživao sam i gledajući De Andrea Džordana, igra fizičku košarku i zna tačno šta treba da radi kao centae – rampe, skokovi, odbrana“.

Lovernj je igrao na 24 utakmice i prosečno je beležio 3,9 poena i 3,2 skoka za 11 minuta na parketu.

“Uradio sam najbolju moguću stvar kada sam prešao u Nagetse. Mislim da je to tim u kojem ću nastaviti da napredujem – dobio sam šansu da pokažem šta znam i imao sam dobrih utakmica. Znam da moram da radim na još nekim segmentima igre, ali biću bolji sa iskustvom u NBA“, zaključio je Lovernj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve