Nova vest
Košarka

Utorak, 19.05.2015.

19:57

Miličić iz ringa ponovo na teren!

Nekadašnji drugi pik na NBA draftu, reprezentativac Jugoslavije Darko Miličić nosiće sledeće sezone dres Metalca, prenose 'Večernje Novosti'.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Miličić je u utorak posetio prvog čoveka valjevskog kluba dr Boška Đukanović na Kardiovaskularnoj klinici na Dedinju, gde je saradnja i dogovorena.

Darko će se tako posle više od dve godine vratiti pod obruče i to u dresu valjevskog ABA ligaša.

Jedan od najboljih srpskih centara u ovom milenijunu karijeru je započeo u Hemofarmu, da bi potom skoro deceniju proveo u NBA ligi.

Na jednom od najboljih draftova u istoriji NBA lige 2003. godine, gde je odabran odmah posle Lebrona Džejmsa, Detroit Pistonsi odlučili su se za njega, a, iako nije igrao previše u prvoj sezoni, može da se pohvali prstenom.

Posle tri sezone u Detroitu, igrao je za još pet klubova – Orlando Medžik, Memfis Grizlise, Njujork Nikse, Minesota Timbervulvse i Boston Seltikse – a u najboljoj ligi sveta prosečno je beležio šest poena, 4,2 skoka i 1,3 blokade po meču, pre nego što je odlučio da više ne želi da igra košarku.

Poznat je kao veliki humanitarac, a posle prerane penzije odlučio je da se oproba u kik-boksu, pa ste u okviru spektakla „Soul night of the champions“ u novosadskom „Spensu“ na televiziji B92 – mogli da ispratite njegov debi u ringu.

"Da, uželeo sam se košarke. Odlučio sam da pomognem srpskoj košarci zahvaljujući prof. dr Bošku Đukanoviću, čoveku koji se za nju bori i volonterski je u celoj ovoj priči. Prepoznao sam to i tu sam da sve dignemo na neki viši nivo. Đukanović ima velike ambicije vezane za Metalac i grad Valjevo i spreman sam da učestvujem u njihovom ostvarivanju", potvrdio je Miličić u razgovoru za Novosti.

Predsednik Metalca Boško Đukanović imao je puno razloga za zadovoljstvo:

"Zvao sam Darka da razgovaramo, čuli smo se i ranije, a sada je pristao da pojača Metalac sledeće sezone. On je prepoznao jednu čistu, poštenu, ljudsku košarkašku priču. Metalac je, kao klub, u poslednjih godinu dana pokazao svoju veličinu i kamo sreće da imamo bar još dva Metalca...", rekao je dr Đukanović.

Tim iz Valjeva će u sledeću sezonu sa najvećim ambicijama sa Miličićem u timu.

"Želimo da formiramo jak tim. Na listi naših želja su i Aleksandar Pavlović, Stefan Birčević, Josip Sobin... Jedini problem su finansije, što Miličiću svakako nije prioritet. Za sada smo uspevali da se izborimo sa tim, nadam se da će tako biti i ove godine", ističe Đukanović.

Za kraj, predsednik Valjevaca najavio je da će Metalac uskoro promeniti ime i da će se zvati Valjevo.

"Klub će se zvati Valjevo. Međutim, Valjevci i ja smo želeli da se zove Ravna gora, ali to bi imalo lošu konotaciju...", zaključio je prvi čovek kluba priču za 'Večernje Novosti'.

Darko Miličić 20. juna puni 30 godina, a pre dogovora sa Metalcem dve godine nije igrao košarku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve