Nova vest
Košarka

Utorak, 19.05.2015.

17:40

Dangubić: Mega zaslužuje respekt

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić ocenio je da njega i saigrače očekuje veoma težak zadatak na utakmici protiv Mega Leksa

Izvor:

Autor:

Default images
kkcrvenazvezda.rs/

"Odigrali smo mnogo neizvesnih utakmica sa Megom, tako da nema dileme da nas i sada očekuje veliki izazov. Radi se o izuzetno mladoj i talentovanoj ekipi, željnoj dokazivanja, koja na svom terenu igra veoma borbeno. Sa mnogima sam igrao i znam da će učiniti sve da nas pobede", rekao je Dangubić.

Talentovani 22-godišnji bek istakao je da je cilj Crvene zvezde nastavak pobedničkog niza ove sezone, čime bi materijalizovala pobedu u večitom derbiju protiv Partizana u prethodnom kolu Superlige.

"Novim uspehom ostali bi na sigurnom putu da osvojimo prvu startnu poziciju za plej-of, što bi nam omogućilo prednost domaćeg terena u doigravanju. Nećemo odstupati od naše igre, što znači agresivna odbrana i što više lakih poena iz kontranapada, uprkos tome što je Mega Leks ove sezone igrao veoma atraktivno, za koš više, o čemu svedoči podatak da su u ABA ligi bili najefikasniji tim. Zato će naša odbrana morati da bude na izuzetnom nivou, jer je Mega sastav koji zaslužuje pun respekt", konstatovao je Dangubić.

Crvena zvezda je u minulom večitom derbiju imala veliku podršku sa tribina, a Dangubić se tome nada i u Sremskoj Mitrovici.

"Voleo bih da dodje što više naših navijača, jer nam je njihova podrška značajna u svakom meču i na svakom terenu. Protiv Partizana su nas sjajno bodrili, nadam se da će tako bit i u Sremskoj Mitrovici, a mi ćemo se potruditi da zabeležimo još jedan trijum", zaključio je Dangubić.

Utakmica 8. kola Superlige Srbije između Mega Leksa i Crvene zvezde igra se u sredu u Sremskoj Mitrovici od 18 sati, a Zvezda je dobila sva prethodna četiri duela u sezoni.

Posle sedam kola ekipa sa Malog Kalemegdana jedina je sa maksimalnim učinkom, dok je Partizan, koji u utorak od 20.30 dočekuje niški Konstantin, ima šest trijumfa i poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve