Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.05.2015.

19:28

Igrutinović šampion Slovačke

Košarkaši Komarna osvojili su titulu šampiona Slovačke pošto su u sedmom meču finala savladali Prijevidžu sa 78:68 uz izvanrednu partiju Luke Igrutinovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Komarno je silovito počeo meč i posle prvih deset minuta igre imao je ogromnih 14 poena prednosti, a u tom periodu se posebno istakao Igrutinović koji je zabeležio osam poena. Gosti su uspešno čuvali prednost i nisu dozvoljavli ekipi Prijevidže da se približi na manje od šest poena zaostatka, a na poluvreme su otišli s prednošću od 11 poena.

Domaći tim se probudio u trećoj četvrtini i uspeo je u jednom momentu da dođe i samo na -2, pa su poslednjih deset minuta igre doneli neizvesnost. Na polovini poslednje četvrtine Prijevidža je ponovo došla na dva poena zaostatka, ali to je bilo sve što je domaći tim uspeo da uradi. Komarno je polako povećavao prednost i stigao je do maksimalnih plus 11 37 sekundi pre kraja zahvaljujući bacanjima Igrutinovića.

Igrutinović je meč završio sa 20 poena uz sjajan šut iz igre 7/12 i bio je nepogrešiv sa linije bacanja (6/6), a takođe je zabeležio i šest skokova.

Najefikasniji u šampionskoj ekipi bio je Vili Banister sa 25 poena, 11 asistencija i šest ukradenih lopti, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Mihal Batka sa 13 poena.

23-godišnji Igrutinović je odigrao 15 mečeva u plej-ofu i u proseku je imao 13,5 poena uz 5,5 skokova i 2,3 asistencije. Srpski košarkaš je regularni deo sezone odigrao za Levice i tada je prosečno beležio 20,3 poena uz 8,5 skokova i 3,2 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve