Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.05.2015.

09:12

Real – Oly, revanš ili novo čudo?

Košarkaši Reala i Olimpijakosa od 20 časova u Madridu igraju finale ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Madriđani su bili furiozni u polufinalu, odigrali su meč sezone i pobedili su Fenerbahče sa 96:87, mada su i prošle sezone tako razbili Barselonu, pa su poklekli u finalu sa Makabijem.

Sa druge strane, Olimpijakos je ponovo dokazao da je bauk za CSKA i pobedio je Moskovljane treći put u poslednje četiri godine na završnom turniru, sada sa 70:68.

Biće to repriza finala od pre dve godine – tada je Real u prvom poluvremenu imao 17 poena prednosti, ali je Olimpijakos predvođen Spanulisom eksplodirao u drugom poluvremenu i osvojio drugu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

“Po mom mišljenju, najvažnija stvar je odbrana – dobro odrađivanje detalja možda se neće pojaviti u statistici, ali će biti i te kako značajni za ishod. Tako je bilo i u polufinalu, ali sada ćemo morati da igramo mnogo bolje ako želimo trijumf“, kaže centar Olimpijakosa Brajant Danston.

Bek Pirejaca Oliver Lafajet svestan je kvaliteta Reala i takođe ističe odbranu kao ključ.

“Real je nesebična ekipa koja igra sa mnogo dodavanja, izuzetno su brzi i talentovani i spolja i unutra. Odličan su tim, a mi moramo da probamo da im otežamo svaki šut. Znamo da će oni pogađati i teške šuteve, pa zato moramo da ostanemo koncentrisani. I u odbrani su čvrsti, zato treba da se držimo svoje taktike i da igramo na mali broj poena“, rekao je Lafajet.

Real je već dve uzastopne sezone vicešampion Evrope, a sada pred svojim navijačima želi da prvi put od 1995. godine postane prvak kontinenta.

“Igrali smo mnogo važnih utakmica tokom karijere, moramo da ostanemo mirni, da se držimo plana i da budemo ubeđeni da će stvari ići kako treba. Od starta moramo da igramo u visokom intenzitetu jer su oni čvrst tim sa mnogo samopouzdanja“, kaže plej Reala Serhio Rodriges.

Krilni centar Felipe Rejes upozorava da Olimpijakos nije Spanulis.

“On jeste važan, ali postoji mnogo igrača koji mogu da reše utakmicu – ako samo budemo mislili na Spanulisa, biće loše po nas. On su kompletna ekipa sa mnogo dobrih igrača – igraju čvrsto, sa mnogo kontakta, a u napadu imaju nekoliko talentovanih košarkaša“, naglasio je Rejes.

Pročitajte i očekivanja Rudija Fernandesa i Jorgosa Printezisa pred finalni okršaj koji je na programu od 20 časova i sudiće ga Ilija Belošević. Prethodno, od 17 sati u meču za treće mesto igraju CSKA i Fenerbahče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve