Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.05.2015.

19:44

Zvezda pobedila FMP za 5/0

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su peti trijumf u Superligi Srbije pošto su u petom kolu pobedili FMP sa 81:69.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Izabranici Dejana Radonjića su tako zadržali maksimalni skor, pa dele čelnu poziciju sa Partizanom koji takođe ima pet pobeda.

FMP je doživeo treći poraz, posle kojeg ima skor 2/3 na četvrtom mestu tabele posle nekompletnog kola.

Zvezda nije briljirala protiv izabranika Milana Gurovića, ali je odigrala dovoljno kako bi upisala novi trijumf. FMP je posebno pretio u finišu prvog poluvremena, da bi posle pauze ’crveno-beli’ preuzeli kontrolu i, može se reći, bez problema priveli utakmicu kraju.

Najbolji u timu Zvezde bio je Boban Marjanović sa 23 poena i 14 skokova, odnosno indeksom 40, a veliku pomoć pružio mu je Čarls Dženkins sa 16 poena i šest asistencija. Nikola Kalinić je dodao 12 poena i pet skokova, a Branko Lazić osam poena.

Na drugoj strani, Marko Gudurić je postigao 15 poena, uz četiri skoka, Filip Čović je upisao 12 poena i pet asistencija, a Dejan Davidovac 11 poena.

Tok utakmice

Posle izjednačenog početka utakmice, Zvezda je preko Vilijamsa i Marjanovića stigla do prednosti od 9:4. Gosti su se vratili, brzo su prišli na 11:10, ali su 'crveno-beli' posebno zahvaljujući Marjanoviću ponovo uspeli da se odvoje (19:10), a potom i dođu do dvocifrene prednosti (22:12) poenima Dangubića.

Izabranici Dejana Radonjića su u poslednjim trenucima prvog perioda odigrali pomalo dekocentrisano, što je rezultiralo lakim poenima Gudurića i odlaskom na odmor sa samo plus šest (22:16).

Zvezda je u drugoj četvrtini održavala prednost, ali nikako nije mogla da se osetnije odvoji. Ipak, 'crveno-beli' su na trenutke igrali i atraktivno, što se posebno videlo kod asistencije Marjanovića iz reketa za Mitrovića, koji je potom zakucao. Od tada, FMP je pretio i konačno u poslednjem minutu četvrtine trojkom Čovića izjednačio - 37:37, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, 'crveno-beli' su uspeli da uspostave kontrolu nad utakmicom. Postepeno su povećavali prednost, koja je u 26. minutu utakmice ponovo bila dvocifrena - 54:44. Domaći tim je u jednom trenutku imao i plus 15, a iako je FMP u pojedinim trenucima pretio, Radonjićevi igrači im nisu dozvolili da se približe.

’Crveno-beli’ su u poslednjoj četvrtini igrali toplo-hladno, ali izabranici Milana Gurovića nisu imali snage za preokret, pa je Zvezda lako upisala novi trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve