Nova vest
Košarka

Subota, 09.05.2015.

21:00

Partizan deklasirao Metalac za 4-0

Košarkaši Partizana ostvarili su i četvrtu pobedu u Superligi Srbije, pošto su u četvrtoj rundi savladali Metalac kod kuće sa 82:61.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Pred oko dve hiljade gledalaca u dvorani Pionir crno-beli su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini, kada su poveli sa 14 poena razlike.

U trećem periodu Valjevci su jednom prišli na pet poena zaostatka, u drugom naletu na šest poena minusa, ali je Partizan odbijao sve nalete i sa devet poena viška ušao u poslednju četvrtinu.

Tada su crno-beli dodatno pojačali i tako čvrstu odbranu, Metalac nije mogao da dođe do koša, pa su domaći rešili pitanje pobednika i do kraja ubedljivo slavili.

Najbolji kod Partizana bio je Edo Murić sa 21 poenom (7-13 iz igre), 8 skokova i 3 asistencije, Nikola Milutinov imao je 13 poena (4-5 iz igre) i 8 skokova, Dragan Milosavljević upisao je 13 poena (5-14 iz igre) i 6 skokova, dok je Milan Mačvan dao 12 poena (3-6 iz igre, 12sk).

Trener Vujošević pružio je šansu i mladom Glišiću u završnici meča, ali on nije stigao da uputi šut ka košu.

Kod Metalca je najbolji bio Nikola Malešević sa 14 poena, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti, a Marko Ljubičić dodao je 12 poena i 4 asistencije.

U sledećem kolu Partizan gostuje Vojvodini u Novom Sadu, dok Metalac dočekuje Tamiš.

SL, četvrto kolo:
FMP Železnik – Vojvodina 72:79
Partizan – Metalac

Tamiš – Mega Leks 61:102
petak:
Konstantin – Crvena zvezda 60:87

Tabela:
1. Crvena zvezda 4-0
2. Partizan 4-0
3. Vojvodina 3-1
4. Metalac 2-2
5. FMP Železnik 2-2
6. Mega Leks 1-3
7. Konstantin 0-4
8. Tamiš 0-4

Tok meča:

Partizan je bolje počeo meč, preko Milutinova i Daloa poveo je sa 5:0, ali je Todorović sa pet uzastopnih poena brzo uspostavio ravnotežu.

U pozorišnoj atmosferi u Pioniru bilo je mnogo grešaka na obe strane na početku meča i sve do završnice prve četvrtine igralo se u egalu. Međutim, u poslednjih minut i po crno-beli su zaigrali dobro u odbrani, a na drugoj strani su poenima Đumića, Mačvana i Milosavljevića poveli 23:17.

Valjevci su se držali do sredine drugog perioda, zaostajali su samo pet poena, ali je Partizan zahvaljujući triju Mačvan-Murić-Milutinov napravio seriju 9:0 i odlepio se na velikih 14 poena viška (44:30).

Trener Vujošević već u prvom poluvremenu uveo je sve igrače na teren osim mladog Glišića, a posle 20 minuta bilo je 48:36.

Metalac nije odustajao, mnogo bolje počeo je drugo poluvreme i uspevao je da stigne do samog koša – Malešević i Todorović uspešno su završili na obruču, a posle serije Valjevaca 7:0 i rezultata 48:43 trener Vujošević zatražio je tajm aut.

Mali odmor prijao je crno-belima, pogotovo Muriću, koji je vezao osam poena i ponovo odveo Partizan na bezbedno odstojanje.

Do kraja trećeg perioda još jednom smo videli sličan scenario, gosti su prišli na šest poena zaostatka, ali je Marinković pogodio trojku za +9 (64:55) na kraju treće deonice.

Tada su crno-beli dodatno pojačali i tako čvrstu odbranu, Metalac nije mogao da dođe do koša, pa su domaći rešili pitanje pobednika i do kraja ubedljivo slavili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve