Nova vest
Košarka

Subota, 09.05.2015.

23:55

Sfairopulos: Sve je važno sa CSKA

Trener Olimpijakosa Janis Sfairopulos kaže da će njegov tim morati da odigra odlično na obe strane parketa ako želi da izbaci CSKA u polufinalu F4 Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Svi detalji su važni – skok, ritam utakmice, penali, izgubljene lopte. Odbrana nam je najveći adut, na njoj se bazira filozofija naše igre, ali ako želimo da pobedimo CSKA, moramo i u napadu da budemo pravi“, rekao je Sfairopulos o meču koji će biti sudar najboljeg napada i najbolje odbrane Evrolige.

Olimpijakos je 2012. godine čuvenim pogotkom Printezisa savladao CSKA u finalu, a godinu dana kasnije izbacio je Moskovljane u polufinalu.

“Ne mislim da je to toliko važno, važnije je to što moji igrači imaju iskustvo igranja na fajnal-foru generalno gledano. To je veliko oružje, to što imamo igrače koji znaju kako se osvaja titula. Mentalna priprema utakmice veoma je važna, a mislim da naši iskusniji igrači znaju kako se to radi i da mogu da poguraju i mlađe u pravom smeru“, kaže trener Pirejaca.

U finalu pre tri godine Sfairopulos je bio deo stručnog štaba CSKA.

“Taj period u CSKA bio je veliko iskustvo za mene, bio sam srećan jer sam radio za veliki klub poput CSKA. To iskustvo u finalu doduše nije bilo dobto, ali i to je bila lekcija“, zaključio je trener grčkog tima.

Fajnal-for se igra u Madridu, a sledećeg petka na programu su polufinala – od 18 sati CSKA i Olimpijakos, a od 21 Fenerbahče i Real Madrid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve