Nova vest
Košarka

Utorak, 05.05.2015.

11:50

Vujošević: Šta slavi Zvezda?

Trener Partizana Duško Vujošević upitao je da li se u redovima Crvene zvezde više slavi osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu ili eliminacija Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Zvezda je osvojila ABA ligu i dobila čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam šta se to toliko slavi, da li što je Zvezda osvojila regionalno takmičenje i ušla u Evroligu ili što je eliminisala drugi klub", izjavio je Vujošević.

On je rekao da prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću ne priliče izjave poput one da se "stavlja tačka na crno-beli svet".

"To ne priliči godinama tog čoveka. Mi smo osvajali trofeje i trofeje, imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost", istakao je Vujošević, uprkos tome što je Čović juce pojasnio da nije mislio na crno-bele, nego na polemike u javnosti.

Vujošević je, kao i mnogo puta ranije ove sezone, rekao da se "Partizan uništava politički"

"Apsurdna je politička odluka da se uništava KK Partizan, reč je o čoveku koji je ostrašćen i radi to iz ličnog animoziteta. Bilo je slučajeva u prošlosti, za vreme Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu, a zna se kakav je to klub", jasan je trener crno-belih.

Kada je u pitanja kazna KLS, koju je Partizan morao da plati, kako bi nastavio sezonu, Vujošević je naveo:

"Suspenzija KLS zbog neisplaćenih obaveza dodatno je otežala finansijsku situaciju u klubu, to sve kontroliše jedan klub, gde je mehanizam iz politike prebačen u sport. Novi direktor nije ušao u analizu tih kazni, a podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoa".

Vujošević je istakao da se klub nalazi u najtežoj situaciji do sada i podsetio na odlaske Bogdanovića, Bertansa, Lovernja, Vestermana, Muslija, Gagića...

"Ekipa nije redovno plaćana i u takvim uslovima nije lako raditi. Verovatno ima još ekipa u sličnoj situaciji, ali samo Partizan pravi rezultate. S druge strane, Zvezda je uz veliku pomoć države napravila kvalitetan tim, nije iznenađenje što smo ispali u polufinalu. Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način", jasan je Vujošević.

On se osvrnuo se na izjavu sportskog direktora Dragana Todorića koji je rekao da će na kraju sezone morati nešto bitno da se menja.

"On je dao intervju u kojem je izjava izvučena iz konteksta. Okolnosti jesu teške i potrebno je naći način da se otklone, ali nema lakog rešenja dok je ovakvo političko raspoloženje. Treba jasno da se kaže šta je potrebno menjati, a ne da mi sad razmišljama na šta je on mislio", zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

217 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve