Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.05.2015.

07:45

NBA: Kris Pol izbacio šampiona!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa plasirali su se u polufinale zapadne konferencije pobedivši u sedmoj utakmici šampiona San Antonio sa 111:109.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Heroj trijumfa Klipersa je Kris Pol koji je sekund pre kraja pogodio težak šut preko Tima Dankana za pobedu.

Krilni centar San Antonija je pre toga pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio 8,8 sekundi pre kraja. Pol je krenuo na desni ulaz, čuvao ga je Deni Grin, ali je Dankan prišao da pomogne.

Omaleni plejmejker uspeo je da pogodi težak šut o tablu i donese tek četvrto polufinale konferencije za Kliperse u istoriji franšize.

„Bili smo mnogo puta u ovakvoj situaciji i u većini slučajeva sam promašivao. Razgovarali smo o tome i upalilo je kada je bilo najpotrebnije“, rekao je Pol.

Njemu je priznanje odao i Tim Dankan.

„Njegov šut je bio neverovatan. Znao sam da igra povređen, ali je uspeo. Stvarno je pogodio neverovatan šut preko dvojice. On je sjajan vođa i neverovatan je za gledanje. Voleo bih da nisam igrao protiv njega.“

Utakmica je praktično od početka do kraja bila izjednačena, a Pol je na kraju imao 27 poena i 6 asistencija. Blejk Grifin dodeo je tripl-dabl od 24 poena, 13 skokova i 10 asistencija, 17 je ubacio Barns, a 16 Kroford. Na drugoj strani, Dankan je imao 27 poena i 11 skokova, Parker je ubacio 20 poena uz 5 skokova i 5 asistencija, a Lenard je imao 13 poena i 10 skokova.

Rival Klipersima u polufinala zapadne konferencije biće Hjuston Rokitsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve