Nova vest
Košarka

Sreda, 29.04.2015.

11:00

Zvezda za prsten, Cedevita za spas

Košarkaši Crvene zvezde imaće od 20.30 prvu priliku da protiv Cedevite u Zagrebu osvoje titulu ABA lige, pošto su slavili u prva dva meča u Beogradu.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Crveno-beli su u hali Pionir trijumfovali sa 68:59 i 69:65, a u slučaju novog trijumfa osvojiće prvu titulu regionalnog takmičenja u klupskoj istoriji.

Trener Dejan Radonjić pred meč ima velikih problema sa povredama jer je neizvestan nastup Maika Cirbesa zbog povrede kolena, Stefan Jović je iscrpljen, dok Branko Lazić pije antibiotike jer mu je pukla bubna opna.

Radonjić je istakao da će njegovi igrači morati da se potrude ako žele da savladaju Cedevitu u Zagrebu i osvoje ABA ligu.

"Oba tima silno žele titulu. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta i na pravi način da odgovorimo na njihove kvalitete. Na njihovu čvrstinu moramo da odgovorimo našom čvrstinom i igramo što bolje moguće", rekao je Radonjić.

Bek tima sa Malog Kalemegdana Branko Lazić rekao je da crveno-beli idu u Zagreb da pobede Cedevitu i što pre osvoji trofej ABA lige.

"U odnosu na polufinalnu seriju sa Partizanom mnogo smo rasterećeniji, posebno sada kada vodimo sa 2:0. Cedevita se sigurno neće predati, njihovi igrači su to pokazali u polufinalu protiv Budućnosti kada su uspeli da se vrate posle gubitka prva dva meča i da na kraju izbore finale. Biće dosta teško, ali idemo u Zagreb po još jednu pobedu, da završimo seriju što je pre moguće i da se okrenemo nastavku sezone", izjavio je Lazić.

S druge strane, trener Cedevite Jasmin Repreša rekao je da će njegov tim učiniti sve da pobedom produži finalnu seriju.

"Evidentno je da vlada veliki interes za utakmicu i da će dvorana biti puna. Daćemo sve od sebe da Zvezdi uzvratimo za ove poraze koji su bili neugodni u Beogradu", rekao je Repeša.

Treći meč finalne serije plej-ofa regionalne lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se od 20.30 u zagrebačkom Domu sportova, eventualni četvrti na programu je u istom terminu u četvrtak, dok bi majstorica, ukoliko bude bilo potrebe, bila igrana u subotu u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve