Nova vest
Košarka

Utorak, 28.04.2015.

08:57

Uertas: Vreme mi je da idem u NBA

Plejmejker Barselone Marselinjo Uertas kaže da je vreme da sledećeg leta ode u NBA ligu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

“Priđoni je momak sa kojima možete da me poredite jer su naše karijere u Evropi bile slične. I kao i on, mogu da vodim tim, a da ne brinem o tome koliko ću poena dati. Mislim da je sada pravo vreme da odem u NBA“, rekao je 31-godišnji Uertas za Jahu Sports.

“Ako pogledate sastave u NBA ligi, postoje neverovatni startni plejmejkeri, ali nema mnogo momaka koji mogu da uđu sa klupe i da vode tim, daju poene, kao i da budu lideri mlađim igračima. To su stvari koje znam da mogu da donesem“, dodao je Brazilac.

Uertas je potom naveo ono što misli da će mu više odgovorati u SAD.

“U NBA ligi ima mnogo više prostora, nije kao sada u Evropi gde je jedan igrač neprestano u reketu i prostor se teže pronalazi. Moje vrline jesu pik-en-rol igra, pronalazak otvorenih saigrača i šut iz driblinga sa poludistance“, zaključio je Uertas.

Momak rođen u Sao Paulu u Barseloni je od 2011. godine, a pre toga je u Evropi igrao za Laboral Kuču, Fortitudo, Bilbao i Huventud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve