Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.04.2015.

20:13

Krle pokvario šou Bogdana i Veselog

Košarkaši Anadolu Efesa nadigrali su u velikom turskom derbiju Fenerbahče 84:82, te smanjili zaostatak za rivalom na jednu pobedu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: anadoluefessk.org

Trijumf Efesu u 28. kolu turske lige doneo je bivši kapiten Srbije Nenad Krstić svojim 20. poenom, a imao je i 3 skoka uz 2 asistencije i blokadu za 25 minuta na parketu.

Najbolji u poraženom timu Fenerbahčea bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena. Nemanja Bjelica nije igrao zbog povrede.

Pored Krstića, odličan u Efesu bio je i Met Džening sa 15 poena, dok je 11 postigao Dario Šarić. Bogdanovića je najbolje pratio Jan Veseli sa dabl-dablom od 21 poena i 12 skokova, a 12 poena dodao je Endru Gaudlok.

Efes je od starta preuzeo kontrolu na derbiju, predvođen Perperogluom i Krstićem poveo je 17:7, te uprkos raspoloženima Bogdanoviću i Veselom održavali dvocifrenu prednost do kraja poluvremena (47:38).

Pomenuti tandem iz Partizana je sjajnom saradnjom vratio Fener u egal sredinom treće četvrtine (60:60), Efes poenima Ertala i Perperoglua opet stiče sedam poena prednosti, ali Obradovićev tim se poenima Bogdanovića vraća u egal pred završnicu meča.

Međutim, Krstić 14 sekundi pre kraja pogađa za 83:80, Bogdanović sa penala smanjuje na pola koša zaostatka, ali je ostalo dovoljno vremena samo da Perperoglu polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja potvrdio trijumf gostiju.

Ovo je bio peti međusobni okršaj kumova Željka Obradovića i Dušana Ivkovića. Duda je dobio treći okršaj u turskim takmičenjima, ima obe pobede u prvenstvu, dok je ŽOC bio bilji u oba evroligaška duela.

Fenerbahče i dalje deli prvo mesto sa Darušafakom sa po 20 pobeda iz 27 mečeva, treća je Pinar Karšijaka sa 18 trijumfa uz meč više, a četvrti je Efes sa 19 pobeda.

U sledećem kolu Efes gostuje Darulafaki, što će Fener pokušati da iskoristi na gostovanju Konji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve