Nova vest
Košarka

Petak, 24.04.2015.

16:43

Maljkovićeva: Verujemo u san

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njenu ekipu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu očekuje velika borba.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak će se okupiti i početi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se u junu održati u Mađarskoj i Rumuniji.

"Još jedno leto i još jedno veliko takmičenje. Prethodna dva su nam ostala u lepom sećanju, ali da bismo nastavile seriju, pre svega, dobrih rezultata, moramo da budemo pametne, snažne, uigrane, brze, izdržljive i mudre. Očekuje nas mesec i po dana vrednog i napornog rada, koji bi trebalo da kao proizvod donese kvalitet igre po kome smo već postale prepoznatljive", rekla je Marina Maljković.

Pripreme započinje 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakasević, Saša Čadjo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje.

Zbog klupskih obaveza pripremama će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

"EP ima dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. Svesne smo očekivanja nacije posle rezultata koje smo ostvarile. Kao i uvek, daćemo sve od sebe i takav pristup nam je u prethodnim godinama uvek donosio nešto dobro. Grupa je teška, očekuje nas velika borba, ali verujemo u naše snove", kazala je Maljkovićeva.

Reprezentacija u ponedeljak putuje na Zlatibor gde će raditi dve nedelje i gde će odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv selekcije Crne Gore. Košarkašice Srbije 13. maja putuju u Lion, gde će učestvovati na turniru zajedno sa domaćinom Francuskom, Slovačkom i Velikom Britanijom.

Preostalo vreme do šampionata, srpski nacionalni tim provešće u Beogradu i Vršcu, gde će za protivnike u prijateljskim duelima imati Australiju, Kinu i Grčku.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C s Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve