Nova vest
Košarka

Subota, 18.04.2015.

13:32

Aleksandrov vodi Oldenburg u plejof

Srpski kosarkas Nemanja Aleksandrov nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Oldenburga u trijumfu svog tima nad Ulmom sa 74:66 u okviru 30. kola Bundeslige.

Izvor:

Autor:

Default images
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Oldenburg je tako ostvario 17. trijumf ove sezone i napravio je veliki korak ka bezbedivanju mesta u plej-of, posto trenutno drzi sedmo mesto i bolji skor od rivala koji slede.

U duelu sa Ulmom, cinilo se da je domaci tim pobedu obezbedio posle prvog perioda, koji je dobio sa 20:9. Iako je i na kraju prvog poluvremena zadrzao dvocifrenu prednost, u nastavku je usledilo budenje gostiju, ali su Aleksandrov i saigraci u poslednjoj cetvrtini odigrali angazovanije i zabelezili vazni trijumf.

Aleksandrov je u pobedi ucestvovao sa 15 poena i dva skoka, dok je efikasniji od njega u pobednickom timu bio samo Kasper Ver sa 24 poena. Riki Polding jedini je od preostalih igraca imao dvocifreni ucinak, posto je upisao 11 poena.

Kod Ulma, koji drzi peto mesto na tabeli sa skorom 19/11, Jan Vujukas je imao 14 poena i sest skokova, dok je Per Ginter dodao 13 poena i cetiri asistencije.

Naredna utakmica kosarkase Oldenburga ceka vec u nedelju, kada gostuju Miteldojceru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve