Nova vest
Košarka

Petak, 17.04.2015.

14:16

DV: Blaga prednost na našoj strani

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da očekuje još jedan težak meč protiv Crvene zvezde, iako je njegov tim u blagoj prednosti.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Susret ima veliki značaj jer pobedniku donosi plasman u Evroligu. Pokušaćemo da odigramo bolje nego u prethodne dve utajnice. Znamo Zvezdine kvalitete, izuzetno ih poštujemo, sigurno je da će dati sve od sebe da se rezultatski vrate seriju u svoju korist jer je sada blaga prednost na našoj strani. Utakmica će biti izuzetno teška, ali trudićemo se da damo maksimum i dobijemo meč".

Crno-beli su uspeli da slave u drugom meču pred navijačima crveno-belih i izjednače rezultat u polufinalnoj seriji ABA lige na 1:1. Naredna dva meča igraju se pred Partizanovim navijačima, a u finale i Evroligu će ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.

On je dodao da nema kadrovskih problema i da svi igrači spremno dočekuju utakmicu, uključujući i centra Nikolu Milotinova koji je imao problema sa okom.

"Svaka utakmica između Partizan i Zvezde je sama po sebi izuzetno važna i izaziva emocije kod navijača, pa samim tim i kod igrača. Igrati dva dana zaredom teške utakmice prevazilazi granice mogućnosti, ali trudićemo se da odigramo što bolje", istakao je Vujošević.

Vujošević je istakao da je glavni razlog za slabu partiju najboljeg igrača Zvezde Bobana Marjanovića timska odbrana crno-belih.

"Odbrana je maksimalno usredsređena na zaustavljanje Marjanovića, ali to s druge strane otvara druge 'rupe' i pitanje je kako će to protivnik skoristiti. Obe ekipe pokušavaju da naglase svoj kvalitet, a prikriju slabosti. U ovakvim utakmicama presudno je raspoloženje, motivacija i kvalitet igrača, a ne neke genijalne ideje", poručio je Vujošević.

Krlini centar crno-belih Milan Mačvan rekao je da je teško igrati tako važne utakmice u kratkom vremenskom periodu, ali da je to pravednije u odnosu na Fajnal-for.

"Očekujem težak meč, kao i svaki derbi protiv Zvezde. Nadam se da ćemo pred našim navijačima odigrati bolje i zabeležiti pobedu. Pristisak je normalna stvar jer je ekipa puno puta ove sezone igrala pred svojijm navijačima i pobedila", rekao je Mačvan.

Poslovnbi direktor Partizana Mladjan Šilobad rekao je da je klub reduzeo sve bezbednosne mere i obavio razgovor sa policijom i sa predstvnicima Crvene zvezde pred utakmicu visokog rizika.

"Za prva dva meča nije bilo razmene ulaznica, iako smo mi to hteli. U hali nije bilo nijednog navijaca Partizana, odlučili smo da uradimo isto. Imamo informacije da je žandarmerija neke ljude koji su imali kartu, a bili su navijači Partizana, zamollila da napuste halu. Očekujem iste aršine i u naredna dva meča", rekao je Šilobad.

Treća utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se u subtou od 21 sat u dvorani Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve