Nova vest
Košarka

Sreda, 01.04.2015.

21:52

Gran Kanarija +13, Banvitu triler

Košarkaši Gran Kanarije savladali su u Kazanju Uniks 83:70 u prvoj polufinalnoj utakmici Evrokupa, dok je Banvit na svom parketu pobedio Himki 83:82.

Izvor:

Autor:

Default images

Španci su već u prvoj deonici stekli veliku prednost od 15 poena, koju su uspešno čuvali da kraja meča i potpuno zasluženo slavili.

Najzaslužniji za pobedu Gran Kanarije bio je Valter Tavares koji je upisao dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova i četiri asistencije, Brad Njuli i Eulis Baes dodali su takođe po 12 poena, dok je Ian O'Liri ubacio 11.

S druge strane, u timu prošlogišnjeg finaliste takmičenja, najviše se istakao Sergej Bikov sa 17 poena i osam asistencija, ali ga je ispratio samo duet Amerikanaca, Kurtis Džerels sa 15 koševa i Džejms Vajt sa 11.

Za razliku od meča u Kazanju, duel u Bandirmi bio daleko uzbudljiviji, a rešio ga je Maksim Kan Mutaf sa linije za slobodna bacanja sedam sekundi pre kraja susreta (83:80), pošto prethodno nijedna od ekipa nije uspela da prelomi meč.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Erl Roland sa 21 poenom, pet asistencija i tri skoka, Mutaf je ubacio 16 poena, Čak Dejvis 15, dok je Sami Mehija pored 11 poena imao i šest uhvaćenih lopti.

U poraženom timu takođe je najbolji bio Amerikanac, Tajris Rajs ubacio je 22 poena i imao sedam uspešnih dodavanja, a podršku je imao u Peteriju Koponenu koji je upisao 15 poena i čeitir asistencije, dok je jedino još Pol Dejvis bio dvocifren sa 14 poena.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve