Nova vest
Košarka

Sreda, 01.04.2015.

20:29

"Pomoć i Hvala na znakovnom jeziku"

Prvotimci Partizana NIS zajedno sa brojnim sportistima pomoćiće da se prikupe sredstva za opremanje senzorne sobe u Osnovnoj školi „Radivoj Popović“ u Zemunu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
kkpartizan.rs

Ova ustanova bavi se osnovnim obrazovanjem i vaspitanjem dece oštećenog sluha i govora.

Osnovnu školu „ Radivoj Popović“ danas pohađa 50 učenika iz Beograda i unutrašnjosti i predstаvljа referentnu ustаnovu zа vаspitаnje i obrаzovаnje dece sа oštećenjem sluhа, dece sа govorno-jezičkim problemimа i dece sа аutizmom.

Dа bi zаdržаli kvаlitet rаdа i dа bi unаpredili specijаlnu edukаciju i rehаbilitаciju dece sа posebnim obrazovnim potrebama neophodno je obnoviti objekte, renovirаti učionice, nаbаviti novu opremu čijа je primenа u sklаdu sа nаjnovijim nаučnim dostignućimа i potrebаmа dece sа kojom se u školi rаdi.

Finale akcije će biti prodaja dresova na „Sportskom bazaru“. Tim povodom Nikola Milutinov i Nemanja Bezbradica fotografisali su se zajedno sa učenicima škole, kako bi zajedno skrenuli pažnju javnosti i na njihov razvoj i potrebe.

Druženje u studiju fotografa Branka Starčevića proteklo je u odličnoj atmosferi, Nemanju i Nikolu su deca naučila i da pokažu „hvala“ i „pomoć“ na znakovnom jeziku.

Uskoro će biti poznata i lokacija i vreme održavanje „Sportskog bazara“, na kojem će učestvovati veliki broj sportista i sportskih klubova.

Inicijator akcije je Jovan Simić, koji je u maju 2014. godine učinio veliki podvig i ujedinio ljude dobre volje i sportiste naše zemlje. Kako bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje male Nađe Novaković koju nije poznavao, organizovao je aukciju onoga što mu je bilo najdragocenije – dresova poznatih sportista koje je prikupljao poslednjih 10 godina. Partizan se i tada odazvao pozivu, kao i prvotimci srpskog šampiona. Akcija je bila vrlo uspešna i mala Nađa se sada uspešno oporavlja na klinici u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve