Nova vest
Košarka

Sreda, 01.04.2015.

13:37

Crvena zvezda kompletna u Kaunasu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovi košarkaši pokušati da savladaju Žalgiris, iako taj meč neće imati rezultatski značaj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Zvezda će u petak gostovati Žalgirisu u 13. kolu Grupe E Top16 faze Evrolige i to u kompletnom sastavu.

Radonjić je potvrdio da će sa ekipom u Kaunas putovati i Markus Vilijams i Branko Lazić.

"Bez obzira na to što je utakmica sa Žalgirisom bez opterećenja kada smo mi u pitanju, želimo da odigramo dobro i pokušamo da dođemo do još jedne pobede u Evroligi", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Na utakmicu u Litvaniju putovaće će i Branko Lazić, koji nije igrao duži period, ali i od nedavno povredjeni Markus Vilijams.

"Očekujem da Vilijams bude u konkurenciji, dok će Laziću posle duge pauze od 40 dana biti potrebno vreme da podigne nivo spreme", kazao je trener crveno-belih.

Kada je reč o Lazićevoj povredi, Radonjić je rekao da je Lazićeva pauza zbog povrede duža nego što je to uobičajeno jer nije želeo da ga dodatno optereti, već da ga postepeno vraća u treninge.

"Žalgiris je bivši šampion Evrope, savladao nas je u prvoj utakmici i tu nedostatka motivacije ne može da bude. Takmičarski ćemo prići tom duelu, kao i Metalcu i Panatinaikosu posle toga", rekao je Radonjić.

On je dodao da ne očekuje da dugo putovanje u Kaunas, a potom i gostovanje u Valjevu mogu da utiču na ekipu pred duele sa Partizanom u polufinalu Jadranske lige.

"U ovakvom ritmu smo čitave sezone i kvalitetno smo reagovali. Možda ne najboljom partijom. Jeste put težak, znali smo za njega i ranije i ne razmišljamo previše o tome", rekao je trener Zvezde.

Utakmica u Kaunasu igra se u petak od 18.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve