Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.03.2015.

16:59

Kaminski dominirao, Lujvil bez F4

Univerziteti Kentaki, Viskonsin, Mičigen Stejt i Djuk plasirali su se na Fajnal-for NCAA lige koji će se 6. aprila održati u Indijanapolisu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Kentaki je poenima sa slobodnih bacanja šest sekundi pre kraja savladao Notr Dejm 68:66 i sa maksimalnim učinkom 38-0 stigao do F4.

Viskonsin je savladao Arizonu 85:78, Djuk je bio ubedljiv protiv Gonzage 66:52, dok je jedino iznenađenje u elit-ejt rudi priredio Mičigen Stejt pobedom nad Lujvilom 76:70, posle produžetka.

U polufinalima gledaćemo prošlosezonsku reprizu runde između Kentakija i Viskonsina, te okršaj Djuka i Mičigen Stejta.

Biće to interesantan duel velikih košarkaških umova Majka Kžiževskog i Toma Iza, u čijim međusobnim duelima "Trener K" vodi 8-1.

Spartansi su 12. put stigli do F4, prvi put od 2010, a njihov trener Tom Izo je sedmi put stigao do završnice sa timom koji nije bio među četiri prva nosioca. Izo je plasmanom na F4 dobio bonus od Mičigen Stejta od 100.000 dolara, a dodatnih 25.000 od kompanije Najki.

Lujvil je ispustio osam poena prednosti s poluvremena, serijom 12:2 Spartansi su preokrenuli na 59:53, ali Mangok Matijang pogađa jedan penal za produžetak, pet sekundi pre kraja. U dodatnih pet minuta blistao je Brin Forbs sa pet uvodnih poena za veliku pobedu Mičigen Stejta, koji su u posnjih 30 sekundi potvrdili Brenden Douson i Trevis Trajs.

Trajs je predvodio Spartanse sa 17 poena (5/15 iz igre) uz po 5 skokova i asistencija, 15 je ubacio Denzel Valentajn uz 7 skokova i 6 asistencije, dok je Forbs dodao 14 poena. Kardinalsima nije pomoglo 28 poena Vejna Blekšira, Montrezl Herel je ubacio 16 uz 9 skokova i 4 asistencije, a Teri Rozije dodao 13 poena uz 8 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije, ali je jedan od favorita za titulu ostao bez završnog turnira.

Notr Dejm je parirao 40 minuta Kentakiju, da bi Endru Herison sa dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja odveo Vajdketse u Indijanapolis. Kentaki je postao prvi neporaženi šampion u 39 godina koji je stigao do F4.

Karl-Entoni Tauns je nosio Kentaki sa 25 poena, 5 skokvoa i 4 asistencije, dok je Devin Buker dodao 10 poena. Zek Ougust je ubacio 20 poena uz 9 skokova za Borbene Irce, 16 je postigao Stiv Vasturija, a 15 postigao Džerijan Grent, uz 6 asistencija.

Arizona je vodila tri poena razlike na poluvremenu, ali je Frenk Kaminski dominirao u drugom poluvremenu i odveo Viskonsin do novog F4, opet preko Vajdkets. Momak poljskog i srpskog porekla je postigao 29 poena i 6 skokova, a pratio ga je Sem Deker sa pet od deset trojki tima za 23 poena uz 10 skokova.

U timu Arizone istakao se Ronde Holis-Džeferson sa 17 poena i 8 skokova, isto broj poena ubacio je Brendon Ešli, dok je Ti Džej Mekonel dodao 14 uz 5 asistencija.

Najmlađe uzdanice Djuksa predvodile su Blu devilse do 16. fajnal-fora, te učinile trenera Majka Kžiževskog rekorderom sa 12 završnih turnira. Džastin Vinslov i Met Džons su postigli po 16 poena, a Tajus Džons dodao 15 uz 6 asistencija za ubedjivu pobedu protiv Gonzage.

Buldogse je predvodio Kajl Vitjer sa 16 poena i 5 skokova, dok je Bajron Vesli dodao 10 uz takođe 5 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve