Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.03.2015.

19:00

Zvezda 'stotkom' razbila Megu

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Mega Leks sa 107:83 u prvom kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Mega se dobro držala sve do 26. minuta, kada je zaostatak iznosio samo dva poena. Tada su Kalinić i Dženkins trojkama pokrenuli Zvezdu, posle pogotka Mitrovića crveno-beli su prvi put stekli dvocifrenu prednost i do kraja su potpuno dotukli protivnika.

Meč se igrao pred praznim tribinama Pionira jer su crveno-beli kažnjeni za incidente u prošlosezonskoj finalnoj seriji.

Najbolji igra meča bio je Boban Marjanović sa 25 poena (11-17 iz igre) i 11 skokova, Čarls Dženkins upisao je 21 poen i 5 asistencija, Luka Mitrović imao je 18 poena i 8 skokova, a Nikola Kalinić dodao je 14 poena.

Za Megu je Marko Kešelj ubacio 22 poena, Nenad Miljenović zabeležio je 19 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je Nikola Jokić imao 13 poena i 8 skokova.

U drugom kolu Zvezda gostuje Metalcu u Valjevu, dok Mega igra sa Partizanom u Beogradu.

Superliga, prvo kolo:
Crvena zvezda – Mega Leks 107:83
ponedeljak:
20.00 Vojvodina – Metalac
subota:
Konstantin – Partizan 74:87
FMP Železnik – Tamiš 95:71

Tok meča:

Crveno-beli su bolje počeli meč – posle dve vezane trojke Blažiča i pogotka Kalinića iz teške pozicije biklo je 14:6. Na drugoj strani odgovorili su Jokić i Kešelj, a seriju 7-0 zaključio je Vebster trojkom posle koje je Mega povela 19:18.

Igralo se u serijama, sada je bio red na Zvezdu, koja preko Marjanovića i bacanjima Kalinića i Dženkinsa stvara pet poena viška. Ipak, Krstić pogađa trojku u poslednjoj sekundi, pa je posle prvog perioda 28:26 za Zvezdu.

Druga deonica počela je trojkom Dangubića, a Zvezda je čuvala prednost još koji minut pre nego što su Tejić i Cirbes promašili po dva penala – na drugoj strani Miljenović je vezao pet poena, da bi Mega i povela poenima Jokića sa penala (38:37).

U istom ritmu se nastavilo – ekipa Dejana Radonjića ponovo je stekla prednost, Mitrović je vezao pet poena, posle zakucavanja Marjanovića bilo je 46:40, ali su Šulović i Jokić doveli Megu na -1.

Međutim, usledila je nova serija Zvezde, započeo ju je Marjanović, a Dženkins je vezao četiri poena, pa su domaći na poluvreme otišli sa najvećom prednošću – 55:47.

Mega je u trećoj četvrtini stala u zonu, crveno-beli su nekoliko minuta održavali prednost, Dženkins je ubacio trojku za 62:54, ali su gosti uzvratili – prvo Kešelj i Jokić, a onda je Musli sa dva uzastopna pogođena šuta naterao Radonjića da zatraži tajm aut jer je rival prišao na samo dva poena zaostatka (64:62).

Minut odmora prijao je Zvezdi, koja ekspresno vraća prednost – Kalinić i Dženkins pogodili su po trojku, a zatim je i Mitrović bio precizan sa poludistance (72:63).

Posle bacanja Mitrovića Zvezda je prvi put na utakmici stvorila dvocifrenu prednost, nadovezao se Marjanović sa četiri poena, a posle koša Dženkinsa uz faul bilo je 81:67.

Zvezda je sa 14 poena razlike otišla na poslednji dvominutni odmor, a već posle dva minuta poslednjeg perioda meč je prelomljen – domaće je krenuo šut, a odbrana Mege potpuno se raspala. Do kraja su šansu dobili i Rebić i Aranitović, a Zvezda je u laganom ritmu privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve