Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.03.2015.

15:56

SL: Zvezda čeka Megu u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova u hali “Pionir” pred praznim tribinama dočekuju Mega Leks na startu takmičenja u Superligi Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Dva tima su se ove sezone tri puta sastajala i sva tri puta slavili su ‘crveno-beli’, poslednji put u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Utakmica će biti odigrana bez prisustva publike zbog kazne koja je Zvezdi izrečena zbog incidenata u finalu prošlogodišnjeg plej-ofa.

Iz redova oba tima očekuju tešku utakmicu, a kapiten Zvezde Luka Mitrović ističe da je Mega tradicionalno nezgodan protivnik.

Ekipa Mega Leksa izuzetno ambiciozno ulazi u ovo takmičenje, pojačali su se u odnosu na prethodni meč i na taj način jasno pokazali ambiciju da urade nešto više osim plasmana u polufinale. Neće biti lako, poznato je da protiv ekipe Mega igramo konstantno neizvesne mečeve tako da ćemo morati da se pomučimo i zaustavimo njihovu igru u tranziciji koja je inače najveća opasnost po nas. Želimo da disciplinovanom igrom zabeležimo trijumf, otvorimo ovo takmičenje na pravi način i napravimo uvertiru za ono što nas očekuje, a to je polufinale ABA lige“, zaključio je Mitrović.

U prvoj utakmici nove sezone u Superligi, FMP je pobedio Tamiš sa 95:71, dok je Partizan potom slavio na gostovanju Konstantinu sa 87:74. Kolo u ponedeljak od 20 časova zatvaraju Vojvodina i Metalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve