Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.03.2015.

14:11

Nedovićevih 22 poena malo za pobedu

Laboral Kuča savladala je Valensiju u 26. kolu Endesa lige 94:88, a gostima nije pomogla ni sjajna partija Nemanje Nedovića.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Srpski reprezentativac postigao je 22 poena (7/9 za dva, 1/5 za tri) i upisao tri asistencije, dok je, takođe reprezentativac, Vladimir Lučić dodao 14 (1/4 za dva, 2/4 za tri) i pet skokova.

Domaćin je uspevao tokom većeg dela meča da održava rivala na distanci, da bi Nedović u poslednjoj četvrtini bukvalno sâm primakao svoj tim na samo 'pola' koša zaostatka, ubacivši čak 14 poena ali je Laboral ipak upisao 15. trijumf.

Laboral je ovom pobedom ostao na petom mestu na tabeli sa skorom 15-11, dok je Valensija sedma sa pobedom manje i porazom više.

Osim srpskog dvojca u timu Valensije dvocifren je bio samo još Raul Martines, koji je meč okončao sa 14 poena.

S druge strane, domaće je do pobede predvodio Majk Džejms sa 24 poena, Kauzer je ubacio 14 i ostvario osam skokova, koliko i San Emeterio, dok je Kolton Ajverson stao na 12 poena.

Početak meča u Baskiji obeležio je dirljiv gest domaćih igrača koji su na zagrevanju nosili majce sa brojem 42 – u znak podrške Davisu Bertansu, pošto je Letonac prošle nedelje ponovo pokidao prednji ukršteni ligament.

U ostalim mečevima, Saragosa je poražena na gostovanju Rio Natureu 77:69, a u timu gostiju istakao se potencijalni reprezentativac naše zemlje Stevan Jelovac sa 13 poena (5/9 iz igre) i pet skokova, dok je Raško Katić upisao samo jedan poen. Na terenu se našao i Nikola Radičević u dresu Sevilje, a u porazu svoje ekipe protiv Barselone u Kataloniji 99:83 ubacio je 12 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve