Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2015.

18:25

NCAA: Moćni Kentaki i dalje suveren

Kentaki, Notr Dejm, Viskonsin, Arizona, Lujvil, Mičigen Stejt, Djuk i Gonzaga, boriće se za plasman na Fajnal-for NCAA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

U "Svit sikstin" rundi plej-ofa najmoćniju predstavu imao je Kentaki, koji je deklasirao Zapadnu Virdžiniju 78:39.

Najveće iznenađenje priredio je Mičigen Stejt koji je jedini slabije rangirani tim koji je prošao u poslednju rundu borbe za F4, pobedom nad Oklahomom 62:58.

Notr Dejm je trijumfom nad Vičita Stejtom 81:70 izborio duel sa Kentakijem, Viskonsin je posle preokreta savladao Severnu Karolinu 79:72, a za F4 boriće se sa Arizonom, koja je nadigrala Gzevijer 68:60.

Lujvil nije imao previše problema sa En-Si Stejtom pobedom 75:65, dok je Mičigen srušio trećeg nosioca Istoka Oklahomu sa 62:58. Djuk je tesno slavio protiv Jute 63:58, dok je Gonzaga bila sigurna protiv Ju-Si-El-Eja sa 74:62.

Vajldketsi iz Kentakija su do 37. pobede u sezoni stigli novom sjajnom timskom predstavom, petorica igrača su imala dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Trej Lajs sa 14 poena uz 7 skokova. "Irce" sa Notr Dejma je do prvog plasmana u "elit-ejt" rundu predvodio Demetrijus Džekson sa 20 poena, dok je Pet Konaton ubacio 16 uz 10 skokova.

Bedžersi sa Viskonsina su sjajnom igrom u drugom poluvremenu slimili koledž na kojem je ponikao Majkl Džordan, a istakao se Sem Deker sa 23 poena i 10 skokova. Sjajno ga je pratio Frenk Kaminski sa 19 poena i 8 skokova. Arizonu je do regionalnog finala predvodio Ti Džej Mekkonel sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a sjajan je bio i Kejleb Tarževski sa po 12 poena i uhvaćenih lopti.

Uprkos očajnom šutu za tri poena (3/12), Kardinalsi sa Lujvila nisu imali previše težak zadatak protiv En-Si Stejta, koji nije mogao da zaostavi Montrezla Herela koji je ubacio 24 poena uz 7 skokova, te Terija Rozijera koji ga je pratio sa 17 poena uz 14 skokova. Spartansi sa Mičigen Stejta su u drugom poluvremenu šokirali Oklahomu, a blistao je Trevis Trajs sa 24 poena, uz pomoć Denzela Valentajna koji je ubacio 18 uz 7 skokova.

Juta je dobro parirala Djuku, ali nije imala potpuno rešenje za Džastisa Vinslova koji je ostvario dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova. Posle više od 15 godina među osam najbolji NCAA timova našla se Gonzaga, najviše zahvaljujući Pržemeku Karnovskom sa 18 poena.

NCAA, elit-ejt runda:
Klivlend Kentaki – Notr Dejm
Los Anđeles Viskonsin – Arizona
Pitsburg Lujvil – Mičigen Stejt
Šarlot Djuk – Gonzaga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve