Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2015.

17:06

Zvezdina akcija "Kroz igru učimo"

Košarkaški klub Crvena zvezda, u saradnji sa Specijalnom olimpijadom Srbije i Evroligom, promovisao je društveno-odgovornu akciju "Kroz igru učimo".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ova akcija za cilj ima da u društvo integriše osobe sa fizičkim i intelektualnim smetnjama u razvoju.

Ovaj projekat će se sastojati iz tri nivoa. Prvi nivo će biti baziran na obrazovanju, drugi nivo na košarkaškim treninzima, a treći je da se kroz košarku integrišu sa fizičkim i intelektualnim smetnjama.

Takodje, projekat će se sprovoditi u pet gradova u Srbiji - Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku.

Ova akcija pomoći osobama sa fizičkim i intelektualnim smetnjama počeće u ponedeljak i trajaće do 9. maja, a učestvovaće osobe uzrasta od 10 do 25 godina.

Ambasador i promoter ovog projketa biće kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je kazao da mu je drago što njegov klub u kontinuitetu podržava humanitarne akcije.

"Kroz neka prethodna druženja sa učesnicima Specijalne olimpijade uverio sam se koliko im naše provedeno vreme sa njima znači i koliko ih čini srećnim, tako da obećavam da ćemo u svoje i ime mojih saigrača učiniti da podržimo svaku akciju ovog tipa kako bi se napredak ovog projekta nastavio", kazao je Mitrović.

Generalni sekretar Specijalne olimpijade Milana Jerimić kazala je da će u ovom projektu deca dobiti jednu drugačiju priliku - da unutar svojih zajednica uče i kvalitetnije se edukuju.

"Oni će napredovati ne samo u sportskim veštinama, nego i na polju znanja iz predmeta kao što su srpski i engleski jezik i matematika", rekla je Milana Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve