Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2015.

16:01

Mitrović: Mega nezgodan protivnik

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je Mega Leks tradicionalno nezgodan protivnik pred duel dva tima na startu Superlige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Dva tima sastala su se ove sezone tri puta, sva tri duela dobili su ’crveno-beli’, a poslednji je odigran u finalu Kupa Radivoja Koraća sredinom februara.

Izabranici Dejana Radonjića dočekuju Megu u nedelju od 19 časova u hali „Pionir“, a utakmica će biti odigrana pred praznim tribinama zbog kazne koja je Zvezdi izrečena zbog incidenata u prošlogodišnjoj finalnoj seriji.

Zvezda će u tom duelu biti oslabljena, pošto Branko Lazić neće nastupiti, dok su Markus Vilijams i Marko Tejić pod znakom pitanja i tek će se neposredno pre utakmice znati da li će biti u sastavu.

Mitrović je pred tu utakmicu istakao da su ’crveno-beli’ silno motivisani da i domaće prvenstvo započnu trijumfalno. Ipak, kako sam ističe svestan je snage rivala koji se dodatno pojačao pred početak Superlige Srbije.

Sigurno je da želimo da i Superligu otvorimo pobedom. Znamo koliko mečevi koji na prvi pogled to ne govore tnače u nekoj kasnijoj borbi za što bolju poziciju u plej-ofu i da svaki kiks na domaćem terenu i protiv ovakvog protivnika može da dovede do toga da nemate prednost domaćeg terena. Zbog toga ćemo biti maksimalno fokusirani i koncentrisani na meč, koji će biti još teži jer ćemo igrati pred praznim tribinama na koji nismo navikli, ali sa kojim smo se susretali već protiv Laboral Kuće i Levskog na gostovanju u ABA ligi“, rekao je Mitrović.

Mitrović je istakao da on i saigrači moraju da se pomuče i posebno zaustave igru Mege u tranziciji.

Ekipa Mega Leksa izuzetno ambiciozno ulazi u ovo takmičenje, pojačali su se u odnosu na prethodni meč i na taj način jasno pokazali ambiciju da urade nešto više osim plasmana u polufinale. Neće biti lako, poznato je da protiv ekipe Mega igramo konstantno neizvesne mečeve tako da ćemo morati da se pomučimo i zaustavimo njihovu igru u tranziciji koja je inače najveća opasnost po nas. Želimo da disciplinovanom igrom zabeležimo trijumf, otvorimo ovo takmičenje na pravi način i napravimo uvertiru za ono što nas očekuje, a to je polufinale ABA lige“, zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve