Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2015.

15:31

FMP i Tamiš otvaraju Superligu

Utakmicom između FMP Železnika i Tamiša od 17 časova počinje nova sezona u Superligi Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Titulu šampiona Srbije brani Partizan, koji od 20 časova gostuje Konstantinu u Nišu, a preostale dve utakmice kola igraju se u naredna dva dana.

Crvena zvezda u nedelju od 19 časova u derbiju kola dočekuje Mega Leks, dok kolo u ponedeljak od 20 časova zatvaraju Vojvodina i Metalac.

U Superligi će i ove godine učestvovati četiri srpska predstavnika u ABA ligi i četiri najbolja tima iz Košarkaške lige Srbije, koju je na čelu opet završio FMP.

Takmičenje će trajati od poslednje nedelje marta do druge polovine juna, što uključuje i pauzu zbog plej-ofa regionalnog takmičenja.

Tako će se posle prvog kola igrati još samo jedno kolo pre pauze koja će trajati do 6. maja, što znači znači da će pauza trajati mesec dana.

U polufinalu ABA lige će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan, pa će Srbija imati sigurno jednog predstavnika u finalu, u kojem će se bolji iz duela ’večitih’ sastati sa pobednikom serije između Budućnosti i Cedevite.

Superliga Srbije, prvo kolo
subota, 28. mart
FMP – Tamiš 17.00
Konstantin – Partizan 20.00
nedelja, 29. mart
Crvena zvezda – Mega Leks 19.00
ponedeljak, 30. mart
Vojvodina – Metalac 20.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve