Nova vest
Košarka

Petak, 27.03.2015.

09:39

Banić: Imao sam pet infarkta

Košarkaši Albe savladali su u četvrtak Crvenu zvezdu u 12. kolu Evrolige, ali su umalo ispustili 19 poena prednosti s poluvremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Beta/AP

Albu je do šeste pobede u Top 16 fazi predvodio Marko Banić, koji je bio pod velikim stresom u samoj završnici.

"U poslednja dva minuta imao sam pet infarkta! Moramo da se smirimo i iskoristimo vođstvo. Imali smo sličan scenario protiv Galatasaraja. Pali smo i nismo znali kako da se vratimo, ali ipak smo opet pokazali kakav karakter imamo. Borili smo se, nismo se predavali", rekao je Banić.

Najviše problema Nemcima pravio je Boban Marjanović, koji je dominirao u reketu sa 27 poena i 10 skokova.

"Marjanović je ogroman! Uvek moraš imati plan B u odbranu za njega. Uradili smo šta smo mogli, Leon Radošević je napravio sjajan posao na njemu. On je snažan momak, a ostali su mu pomogli", istakao je Hrvat.

Alba dva kola pre kraja Top 16 faze ima polovičan učinak (6-6), pa će se sa Panatinaikosom boriti za plej-of, a u sledećem kolu gostuje upravo u Atini.

"Naš evroligaški san i dalje živi, moramo da vredno treniramo i radimo. Moramo da sklonimo emocije i koncentrišemo se samo na sledeću utakmicu, koja će takođe biti teška", zaključio je Banić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve