Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.03.2015.

15:13

Jokić MVP regularnog dela sezone

Košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić poneo je titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Mladi centar je na 24 utakmice zabeležio ukupni indeks 527, odnosno 22 po utakmici, a odmah iza njega se našao njegov saigrač Nenad Miljenović.

Miljenović je imao ukupan indeks 521, odnosno 21,71 po utakmici, a njih dvojicu pratio je Josip Sobin iz Zadra sa 467 indeksna poena, odnosno 19,46 po meču.

Jokić je još na početku sezone pokazao da će ovo biti njegova sezona, kada je u trijumfu Mega Leksa i MZT Skoplja u prvom kolu ostvario indeks 44.

Zanimljivo, još samo dvojici igrača pošlo je za rukom da ostvare indeks od barem 40, a to su učinili centar Mege Dejan Musli i Alen Omić iz Olimpije. Jokić je to uspeo još jednom tokom sezone, u duelu Mega Leksa i Zadra, u šestom kolu.

Pored toga što je proglašen za najkorisnijeg igrača lige, Jokić je bio i najbolji skakač regularnog dela sezone. Jokić je upisao 222 skoka, odnosno 9,25 po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve