Nova vest
Košarka

Sreda, 25.03.2015.

09:45

Todorić: Zvezda nije San Antonio

Sportski direktor Partizana NIS Dragan Todorić kaže za 'Novosti' – "da sve može da razume", ali ne i ubacivanje bubrega na teren od strane navijača Budućnosti.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Neverovatne scene viđene su u Morači, u derbi meču poslednjeg kola ABA lige u Podgorici, gde je domaća ekipa u dosta nervoznom i napetom meču uspela da savlada crno-bele i izbori prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali i zakaže 'večiti' beogradski derbi u borbi za Evroligu.

"Ceo život sam u sportu, košarci i svačega sam se nagledao i svašta mogu, ako ne da odobrim, onda barem razumem. Posebno u ovom našem regionu, teritoriji bivše zemlje, SFRJ. Ali, da se na teren ubaci desetak bubrega, kao što se desilo u nedelju uveče u podgoričkoj Morači, stvarno prevazilazi sve granice morbidnosti, pa i one sa svinjskim papcima, nedavno, pre meča Zvezde i Galatasaraja", kaže Todorić za 'Večernje Novosti'.

Budućnost se u međuvremenu izvinila treneru Partizana, ali ne i Draganu Milosavljeviću, na koga je nasrnuo jedan navijač, kao ni Aleksandru Pavloviću za uvrede koje su trajale ceo duel.

"To nisam video ni u onim najcrnjim filmovima, niti može da mi dopre do mozga da je nekome moglo da padne na pamet da to uradi. Ne znam koja je životinja stradala za takve 'potrebe', nisam stručnjak za biologiju, ali nijedan cilj, čak ni tako veliki ulog, kao što je bio slučaj u našem meču, ne može i ne sme da ima takvo opravdanje", nastavlja Todorić,

"Ta masa koja je iz daljine ličila na gomilu gume, uklonjena je, ali je izostala konkretnija reakcija službenih lica, osim onog uobičajenog upozorenja o sportskom navijanju, nebacanju predmeta... Razumem tenziju, pa i pljuvanje, bacanje svega i svačega, jer sam toliko sam toga preturio preko glave za više od dve decenije sedenja na klupi. Sve može da prođe, iako nije u redu, ali bubrezi, to je stvarno bilo previše. Nažalost, nije i jedino".

Todorić je do javne reakcije očigledno dobro razmislio, da bi događaje sa nedeljne utakmice krstio unapred "napravljenim scenarijom":

"Sigurno je bilo mnogo važno da Budućnost dobije i da se otkloni i teoretska mogućnost da se dva srpska kluba ne nađu u finalu plej-ofa sa evroligaškom vizom u džepu. Zato je kulminacija sudijska odluka u finišu da se prizna trojka Rejnoldsa iako se mrežica "tresla" od Planinića".

Na opasku da arbitri u takvim situacijama, prilikom gledanja snimka, utvrđuju samo da li je poentiranje izvršeno u vremenskom okviru napada odnosno da li je (ili ne) gažena linija 6.75 m, Todorić uzvraća:

"Iskreno, u trenutku ni mi sa klupe nismo bili sigurni ko je dirao mrežicu, bilo je i naših igrača. A kada smo dobili snimak, posle pres konferencije, već je proceduralno bilo kasno za žalbu, koja, mislim, ništa ne bi promenila. Samo hoću sada da kažem da ne ispadne da smo ćutanjem sve to progutali. Zanimljivo je kako niko od trojice arbitara nije primetio da se Planinić 'obesio' o mrežicu, ali jesu nešto drugo "rastumačili" kada su naknadno gledali snimak. Reč je o onome što se dešavalo prilikom odlaska na odmor. Tada su 'dobro' videli ko je inicijator guranja, unošenja u lice, što na svu sreću, nije eskaliralo ozbiljnijim sukobom. Zato su početkom nastavka, za pomenuti događaj, dosudili tehničku i namernu našim najraspoloženijim pojedincima (Murić, Pavlović), ali ne i pravoj osobi na drugoj strani. I da završim, urađeno je sve, jer je Budućnost prosto 'morala' da dobije meč, a Srbija ne mora da ima dva kluba u Evroligi od jeseni.", jasan je sportski direktor crno-belih.

"Druga neprimerena situacija je momenat kada gledalac iz prvog reda hvata za vrat našeg Dragana Milosavljevića kada je ovaj van terena otišao po loptu. I, nikom ništa, koliko sam primetio, službena lica dotičnog nisu ni uklonili sa mesta tik uz ogradu, a sudija Dožai je bio na metar od aktera. Šta bi bilo da se tako nešto desilo u Pioniru, ne znam... Sad me živo interesuje kako će da reaguju nadležni ligaški organi. U slučaju Partizana su uvek znali brzo i efektno da odreaguju, pa mi smo neslavni rekorderi po broju kazni, videćemo šta će sad da se desi", dodaje Todorić.

Za kraj, Todorić se osvrnuo i na polufinalni meč sa 'večitim' rivalom u borbi za finale i Evroligu.

"Ne bih ponovo o našim problemima i važnosti učestvovanja u Evroligi, koje je u direktno-posledičnoj vezi sa budućnošću kluba. Iskustvo mi govori da ni Zvezdi baš nije milo što smo mi sa druge strane. Pa, nije Zvezda San Antonio. Naravno da imamo adute, uostalom, kao i oni bez obzira na briljantan utisak koji su ostavili u dosadašnjem delu sezone. Sigurno je da su favoriti, ali bili smo, oni i mi, prošle sezone u velikoj prednosti, uoči fajnal-fora u 'Kombank areni', pa ste videli šta su uradili Cedevita i Cibona", zaključio je Todorić za Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve