Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.03.2015.

23:45

Marjanović: Dobili nas na iskustvo

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je zadovoljan igrom protiv Barselone i ocenio, kao i ostali igrači crveno-belih, da je presudilo iskustvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Barselona je pobedila sa 77:73, a Zvezda je tri kola pre kraja ostala na tri pobede i tako izgubila šanse da se plasira u četvrtfinale.

"Utakmicu smo odigrali dosta kvalitetno s obzirom na protivnika i njegov kvalitet. Bilo je mnogo segmenata s kojima možemo da budemo zadovoljni, ali je možda presudio skok u odbrani. Uzeli su nam previše skokova u napadu. Kada branite 20 sekundi, a oni vam uzmu skok u napadu, njima raste pouzdanje, a loše utiče na vas. Bili smo blizu, velika je škola igrati protiv ovakvog protivnika", rekao je Mitrović agenciji Beta posle meča.

"Razmišljanja o četvrtfinalu su nam bila ista i pre Top 16 i sada, i na 1/7 i na 3/7. Sa te strane nismo imali pritisak. Sad možemo potpuno da se fokusiramo na plej-of. Naravno, u preostala tri meča ćemo ići na pobedu, jer nije isto da li ćemo završiti sa tri pobede ili pet ili šest", rekao je Mitrović.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Boban Marjanović sa 23 poena i 11 skokova. On je kazao da je Barselona pobedila "na iskustvo".

"Mislim da smo odigrali odličan meč. Ne može niko da kaže da se nismo trudili i želeli pobedu. Mislim da su nas dobili na iskustvo. Mi smo mladi, pravili smo neke greške i bili malo brzopleti, ali Barsa je ipak Barsa, dobila nas je na iskustvo", rekao je Marjanović.

On se složio sa tvrdnjom novinara da je skok presudio.

"Jedina slaba tačka bio je naš skok u odbrani. Nije ni to bilo toliko loše, ali da kažemo da jeste. Stvarno smo dobro odigrali i možda smo zaslužili pobedu. Idemo dalje, spremamo se za sledeće utakmice. Mi smo tim i volimo da igramo utakmice i u svakoj preostaloj ćemo dati sve od sebe", rekao je popularni "Bobi".

Marjanović je kazao da ga ne brinu promašeni penali, a ponovo nije želeo da ističe svoju igru.

"To je realno sve tim, jer je ovo timska igra. Da mi neko nije bacao te lopte, ne bih ja ni davao. Nije ovo tenis da se rešava individualno. Ovo je tim i sve je u tome. A nama ne može niko ništa da zameri", rekao je Marjanović.

Jaka Blažič je ocenio da tim mora da iskoristi ovo iskustvo kao zalog za budućnost.

"Bilo je dobrih stvari večeras, na tome moramo da gradimo budućnost. Sad počinje najbitniji deo sezone. Imamo tri utakmice da steknemo još veće evroligaško iskustvo, a onda da ponovo izborimo Evroligu sledeće godine", rekao je Blažič.

On je posle novinarskog pitanja odgovorio da jeste razočaran eliminacijom.

"Ovo jeste razočarenje, svaki poraz je razočarenje. Izgubili smo šanse. Iako smo znali da to nije cilj, sigurno negde u glavi imaš činjenicu da se boriš i za to. Sad počinje najbitniji deo sezone i mislim da smo spremni za to", rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve