Nova vest
Košarka

Sreda, 04.03.2015.

14:55

Kalinić: Navijači, dođite u Arenu

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić pozvao je navijače da napune „Kombank areni“ na utakmici sa Makabijem u četvrtak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ u četvrtak od 20.45 dočekuju šampiona Evrope u okviru devetog kola Top16 faze Evrolige i juriće svoju drugu pobedu u drugoj rundi elitnog takmičenja.

To će biti četvrti duel dva tima u poslednje dve sezone, sva tri prethodna dobio je Makabi, ali će proteći svakako u svečanoj atmosferi, zbog proslave 70. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda.

Utakmica u četvrtak je sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde i fenomenalan protivnik je odlična prilika da se svi okupimo. Nadam se da će Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada u svakom meču – neverovatna. Naši navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sećamo se svi dobro meča protiv Laboral Kuće kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozvao bih ih da u velikom broju dođu u četvrtak i da još jednom pokažu da su sigurno najbolji navijači“, rekao je Kalinić.

Kalinić je istakao da je svaki meč za njega i saigrače veliko iskustvo, ali da imaju želju da ostvare još neku pobedu u Top16 fazi.

Očekuje nas veoma jaka ekipa koja ima ambicije da se bar plasira na ’fajnal for’, ako ne i da se umeša u borbu za osvajanje Evrolige. Izdvojiti bilo koga od igrača iz Makabija je jako teško jer je cela ekipa kompaktna. Mnogo toga počinje od Parga, ali unutrašnja linija sa Skorcijanitisom i Tajusom je zaista fenomenalna“, rekao je krilni igrač ’crveno-belih’, „Posle poraza od Partizana smo u stanju mobilizacije. Najmlađa smo ekipa u Evroligi i svaki meč je za nas ogromno iskustvo, ali imamo želju da ostvarimo još neku pobedu. U četvrtak nas očekuje veoma jak protivnik, trudićemo se, borićemo se i što da ne da pokušamo da pobedimo ako nam se ukaže prilika“.

Sa Kalinićem se po pitanju očekivanja pred meč sa Izraelcima složio i bek ’crveno-belih’ Čarls Dženkins.

Ovo je velika utakmica za nas. Izgubili smo dve utakmice zaredom. Želimo da se vratimo u pravi ritam, a sjajna prilika da popravimo igru je protiv branioca trofeja u Evroligi Makabija. Mislim da dodatna motivacija kada igrate protiv evropskog šampiona nije porebna tako da je to naša prilika da odigramo dobar meč. Utakmica će biti veoma teška, Makabi ima sjajan sastav i ovo je dobra šansa da steknemo dodatno samopouzdanje. Oni će svakako želeti da pobedom uvećaju svoje šanse za plasman u Top 8 , a mi da unapredimo našu igru za nastavak sezone i zato sam siguran da nam predstoji dobra utakmica“, rekao je Dženkins, „Makabi je veoma iskusna ekipa. Imaju mnogo igrača koji su bili deo tima i prošle sezone kada su osvojili Evroligu. Angažovali su i nova pojačanja, neke od njih jako dobro poznajem. Jači su ove godine za Džeremija Parga koji ima neverovatnu sezonu, Lendsberg takođe igra sjajano. Tu su još Džo Aleksander i Brajan Rendl koji su snažni i igrači sa fenomenalnim atletskim sposbnostima. Svesni smo njihove snage i zato znamo da moramo da izađemo na teren i igramo veoma agresivno“.

Dženkins je takođe pozvao navijače da u što većem broju ispune „Arenu“.

Podrška navijača je uvek potrebna. Energija koju oni imaju je uvek dobro videti u Evroligi. To nam je veoma važno, naši navijači su nam jako bitni i način na koji nas podržavaju. Volim da igram za Zvezdu i za navijače koji su bili uz nas tokom čitave sezone i oni su sigurno jedan od razloga zašto sam u Zvezdi“, zaključio je Dženkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d