Nova vest
Košarka

Sreda, 04.03.2015.

14:20

Vujošević potvrdio: Akojon potpisao

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević potvrdio je da je američki igrač Džoš Akojon novi plejmejker ’crno-belih’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Šampion Srbije je od početka sezone tragao za igračem na poziciji plejmejkera, a rešenje je našao dva dana pre nego što ističe rok za registraciju igrača do kraja ABA lige.

Akojon je poslednje dve sezone proveo u Kini, u NBA je upisao tri nastupa za Dalas Meverikse, a ima samo jedno iskustvo u Evropi – nosio je dres estonskog Kaleva.

Potpisao je ugovor, to je činjenica, ali dok ne dođe i ne priključi se ekipi ne mogu ništa više da kažem. Kad dođe onda ćemo moći više da pričamo i da komentarišemo. Vi znate da celu sezonu pokušavamo da dovedemo jednog dobrog pleja i mislim da je on pravi izbor za nas“, rekao je Vujošević.

Mediji su prethodnih dana pisali da je u Beogradu je održan sastanak predstavnika košarkaških saveza zemalja regiona, pod patronatom FIBA, posle koga je doneta odluka da nacionalne federacije uskrate podršku ABA ligi. Međutim, kako B92 saznaje, Partizan, ali i Crvena zvezda su istakli da i dalje žele da igraju Jadransku ligu.

Sviđa mi se to što savezi žele da imaju veću kontorlu, ali mislim da zasebne lige ne mogu da budu kvalitetnije od regionalnog takmičenja... Nisam upoznat sa detaljima“, rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve