Nova vest
Košarka

Sreda, 04.03.2015.

12:20

Noa: Francuska mi nije prioritet

Košarkaš Čikago Bulsa Žoakim Noa rekao je da igranje za reprezentaciju Francuske ne predstavlja prioritet u njegovoj karijeri.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Noa je takođe istakao da ne zna da li će nastupati za reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu, čiji će jedan od domaćina biti Francuska.

„Igranje za Francusku je sjajno iskustvo, ali nikada nije bilo prioritet. Uvek sam bio iskren, ali neki igrači i ljudi jednostavno to ne razumeju. U prvom planu mi je karijera“, rekao je Noa za „L’Ekip“.

Noa bi odluku o igranju za ’trikolore’ mogao da donese do kraja nedelje.

Pre nego što donesem odluku da li ću igrati za nacionalni tim, moraću da razgovoram sa ostalim igračima, koje izuzetno poštujem. Trenutno nemam odgovor za čelnike Saveza. Nisam u poziciji da odlučujem“, dodao je Noa.

Selektor Francuske Vensan Kole poručio je da Noa neće dobiti poziv za Olimpijske igre u Riju, ako ne bude igrao na Evropskom prvenstvu.

Francuska će u prvoj fazi Evrobasketa, koji je na programu od 5. do 20. septembra, igraće u grupi A zajedno sa Finskom, Bosnom i Hercegovinom, Poljskom, Izraelom i Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d