Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.03.2015.

11:11

"Potpuno su zatvorili Bobija"

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams rekao je da je Partizan zasluženo pobedio u derbiju Jadranske lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u nedelju od Partizana rezultatom 63:77 u utakmici 23. kola ABA lige.

Vilijams je istakao da je jesan od osnovnih razloga poraza bio taj što su ’crno-beli’ odlično zaustavili Bobana Marjanovića.

"Partizan je igrao veoma dobro, ušli su veoma motivisano u utakmicu, a imali su i snažnu podršku sa tribina. Publika ih je nosila do pobede. Pored toga, Partizan je imao sedam dana da spremi utakmicu, a mi smo u međuvremenu igrali i meč u Madridu. Jednostavno, bili su bolji", rekao je Vilijams novinarima u Beogradu.

Partizan je potpuno zaustavio jednog od najboljih igrača Zvezde, centra Bobana Marjanovića, koji je postigao pet poena i naterao ’crveno-bele’ na šut sa distance.

"Promašili smo mnogo šuteva, ali i to se dešava ponekad u košarci. Oni su igrali jaku odbranu na Marjanoviću, pametno su ga udvajali u većem delu utakmice. Bilo nam je teže zbog toga", kazao je Amerikanac.

Zvezda je samo u prvom poluvremenu za tri poena šutirala čak 22 puta, a do kraja utakmice ukupno 31 put uz devet trojki.

"(Čarls) Dženkins je, doduše, uspeo donekle poenima da nadoknadi izostanak Bobijevog poenterskog učinka", dodao je Vilijams.

Zvezdi je, koja je već obezbedila prvo mesto, poraz od Partizana tek drugi ove sezone u Jadranskoj ligi, dok su ’crno-beli’ trenutno treći na tabeli skorom od 16 pobeda i sedam poraza.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još tri kola, a u narednom Crvena zvezda dočekuje Metalac, a Partizan gostuje Mega Leksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve