Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.03.2015.

22:08

Vujošević: Demonstrirali kvalitet

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši demonstrirali kvalitet protiv Crvene zvezde.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Partizan je kao domaćin savladao Crvenu zvezdu sa 77:63 i napredovao do treće pozicije u ABA ligi.

"Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti pre ove utakmice. Igrači Partizana su demonstrirali svoj kvalitet, pokazali svoju želju, dobili velikog protivnika u utakmici u kojoj je protivnik bio favorit", rekao je Vujošević.

Dok su crveno-beli u meč ušli rasterećeni rezultatskog pritiska, ali posle ubedljivog poraza u Evroligi, crno-beli su pod imperativom pobeda u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.

"Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizilazila i opasnost. Hvala igračima pre svega i navijačima. Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi. Pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da je Zvezda "napravila rezultate za svaku pohvalu", u Jadranskoj ligi i Top16 fazi Evrolige.

"To se s pravom komentariše da je veliki uspeh, objektivno. Meni je žao što nije tako i za nas u toj fazi takmičenja bilo. Osvojili su i Kup", rekao je Vujošević.

On je kazao da je Zvezda "tim koji pošteno radi svoj posao i vredi onoliko para koliko dobije", kao i to da "pošteno zarađuje taj novac".

"Žao mi je što se neka moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi koji igraju i protiv navijača Crvene zvezde. To nema veze sa onime što ja pričam. Suština je i da je Partizan veliki klub i da ima velike rezultate i da su Partizan i Zvezda deo tradicije i simboli Beograda i da bi moralo o njima podjednako da se vodi računa", zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve