Nova vest
Košarka

Subota, 28.02.2015.

21:10

ABA: Budućnost sigurna u Solnoku

Košarkaši Budućnosti pobedili su Solnok sa 81:72 u prvoj utakmici subotnjeg programa u okviru 23. kola ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/Szolnoki Olaj/Bugány János

Podgoričani su tako došli do 17. pobede i ostali na drugoj poziciji tabele i postarali se da u međusobnim duelima sa Cedevitom i Partizanom odlučuju o svojoj sudbini.

Budućnost sada ima dve pobede više od ’crno-belih’, ali i utakmicu više, a dve od Cedevite, a do kraja regionalnog takmičenja ostala su tri kola.

Solnok je, s druge strane, doživeo 13. poraz ove sezone i tako ostao na desetoj poziciji.

Budućnost je tokom većeg dela susreta u Solnoku kontrolisala utakmicu, ali je domaći tim u nekoliko navrata nagovestio povratak. Međutim, prednost koju su Podgoričani držali još od prvog perioda, bila je dovoljna za siguran trijumf.

Najbolji u timu Budućnosti bio je Omar Kuk sa 20 poena i po sedam skokova i asistencija, Boris Savović je dodao 19 poena i šest skokova, a Suad Šehović 16 poena i osam skokova. Kod Solnoka, Lazerik Džons je imao 18 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Strahinja Milošević upisao 13 poena i sedam skokova.

Budućnost u narednom kolu, 7. marta, dočekuje Krku, dok Solnok dočekuje Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve