Nova vest
Košarka

Subota, 28.02.2015.

13:25

Đokić: Sa Cibonom u teškom momentu

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da njegova ekipa dočekuje u Cibonu u veoma teškom periodu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Foto: ABA

Dva tima se u okviru 22. Kola ABA lige sastaju u ponedeljak u 20.30 časova u Valjevu.

Metalac je na devetom mestu na tabeli sa polovičnim učinkom, dok je Cibona na 11. poziciji sa devet trijumfa.

"Dočekujemo ekipu Cibone u jednom zaista teškom periodu za nas. Pored odsustva Borisa Bakića i Đorđa Majstorovića, Jošilo je dobio temperaturu, manjih problema imaju Todorović i Ljubičić. Sve izgleda jako neobećavajuće", rekao je Vladimir Đokić.

"Nadam se, ipak, da ćemo se okupiti i motivisati, dugo svi u Valjevu očekujemo ovu utakmicu. Očekujem da će oni koji budu zdravi i spremni, ući jako hrabro u duel i da ćemo smoći snage da odigramo pravi prvenstveni, vrhunski meč, da probamo da pobedimo Cibonu“, poručio je strateg tima sa Kolubare. On je podsetio da su Zagrepčani u problemima zbog odlaska ključnih igrača, ali, ocenio je, imaju izuzetno talentovanu ekipu sa par košarkaša koji će sigurno u narednih dve-tri godine biti nosioci igre ne samo tog tima nego i hrvatske reprezentacije.

"Imaju veoma dobrog trenera, dobar sistem igre, pametno igraju bez obzira na to ko je u petorci na terenu, tako da nas čeka nimalo laka utakmica. Ne razmišljamo o meču u Zagrebu u kojem smo uz malo više sreće mogli do pobede. Ovaj utakmica će biti potpuno drugačija, mi smo u problemima, a oni nemaju šta da izgube", konstatovao je Đokić.

Posle poraza od Vršca u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća najvažnije je da se oporavi Majstorović i da se, uz sve ostale oporavljene igrače, ponovo nekako vrati mir i rad na treningu.

"Ekipa je zaista jako dobra, imamo kvalitet, samo da smo zdravi i da dobro treniramo, onda se nikoga ne plašimo. Ipak, liga dugo traje, tu su povrede, bolesti, moguće je da se ipak pojavi neki novi igrač. Nadamo se i da će Slavko Vraneš uspeti da se uklopi u ovaj sistem igre, to ćemo videti već protiv Cibone“, zaključio je Đokić, dodavši da će ovom timu za Superligu biti potreban eventualno još jedan igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve