Nova vest
Košarka

Petak, 20.02.2015.

18:39

Mega u polufinalu posle mučenja

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad FMP-om 92:85 u Nišu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta

Tim iz Sremske Mitrovice se mučio protiv lidera Košarkaške lige Srbije, a meč je rešio tek u poslednjem minutu poenima Marka Kešelja i Nikole Jokića.

Mega će u polufinalu KRK u Nišu igrati sa Vršcem, koji je na otvaranju turnira u Nišu iznenadio Metalac iz Valjeva. U drugom polufinalu igraće Partizan i bolji iz duela između Crvene zvezde i Konstantina (21h).

FMP je odlično otvorio meč, predvođen Filipom Čovićem poveo je 17:9, ali Jokić brzo vraća Megu u egal. Tim iz Železnika nastavlja u istom ritmu i održava 4-6 poena prednosti do sredine drugog perioda, kada Kešelj trojkom donosi Megi dva koša prednosti.

ABA ligaš ne uspeva da se rezultatski odlepi do poluvremena (49:48), pa je ista borba uz rezultatsku klackalicu viđena u nastavku meča.

Ipak, poenima Kešelja Mega je stekla šest poena prednosti dva minuta pre kraja, ali Mićović veže koš uz dodatno slobodno bacanje i trojku u dva napada i donosi egal pred poslednji minut.

Iskusni Kešelj pogađa za novu prednost Mege, Gurović traži tajm-aut, posle koga Mićović promašuje šut za tri poena, a pobedu tima iz Sremske Mitrovice potvrđuje Jokić, koji je ostao sam u reketu i posle skoka u napadu poentirao.

Meč je obeležio Marko Kešelj sa 28 poena (4/7 za tri) i 5 skokova, a po dabl-dabl su ostvarili Nenad Miljenović sa po 13 poena i asistencija, Nikola Jokić sa 12 poena i 10 skokova, te Dejan Musli sa 12 poena i 13 skokova.

Strahinja Mićović je predvodio FMP sa 21 poenoma, 20 je ubacio Ognjen Dobrić uz 8 skokova, a Filip Čović je postigao 17 uz 8 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve