Nova vest
Košarka

Petak, 20.02.2015.

10:00

Čudesna sudbina Alonza Gija

Često NBA igrači govore za sebe da su kao nomadi zbog čestih trejdova, a to je najbolje osetio na svojoj koži Alonzo Gi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Krilni košarkaš u četvrtak je promenio šesti tim u poslednjih sedam meseci potpisavši za Portland.

Prethodno je u Nju Orleansu proveo samo četiri dana. Pelikansi su ga poslali u Hjuston kao deo trejda koji je osim Roketsa uključivao i Nju Orleans i Vašington.

Međutim, njegova karijera u Hjustonu trajala samo dva meseca, pre nego što su ga Roketsi poslali u Sakramento u zamenu za Džejsona Terija i dva pika. Bio je član Sakramenta samo osam dana pre nego što je otpušten 25. seprembra.

Pet dana kasnije, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Denverom. Tu je konačno došao do parketa, pojavio se na 39 mečeva sa prosekom od 4,9 poena i 1,8 skokova.

Ipak, u četvrtak uveče Gi je trejdovan četvrti put u poslednjih sedam meseci, pošto je stigao u Portland kao deo trejda.

„Alonzo je jedinstven. Imamo mnogo odlično obučenih igrača koji pogađaju šuteve u našoj ekipi, ali on može da čuva igrače na tri pozicije, on je atleta NBA kalibra. Uzbuđen je što je došao ovde i što ima šansu da se takmiči. Ranije nije bio u plej-ofu, tako da je uzbuđen zbog toga“, rekao je predsednik košarkaških operacija Blejzersa Nil Olši.

Gi(27) nije draftovan posle studiranja na Alabami, a igrao je za pet timova u profi karijeri. Imao je izlete u razvojnoj ligi, bio je kratko u San Antoniju i Vašingtonu, a 2010. je stigao u Klivlend. Najbolja mu je bila sezona 2012-13 kada je bio starter na svim mečevima.

Ali, pred ovu sezonu imao je negarantovan ugovor od 3,2 miliona dolara i zbog toga je bio idealan igrač za trejd. Njegov rolerkoster se završio u Portlandu gde će u narednom periodu pokušati da se izbogi za minute.

Zvezda Blejzersa Dejmijan Lilard srećan je što će pored sebe imati Gija koji ga je mučio u duelima sa Denverom.

„Razgovarao sam često sa njim kada smo igrali u Denveru. Rekao sam mu da volim način na koji igra. Svaki put kada sam igrao protiv njega otežavao mi je stvari. On je zaista odličan defanzivac.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve