Nova vest
Košarka

Sreda, 18.02.2015.

14:11

DV o Gagiću – od taverne do logora

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je Đorđe Gagić obično bio pošten, ali da se "tako ne bi poneli zarobljenici u koncentracionim logorima".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Vujošević je rekao da Gagićev potez nije moralan, kao i to da mu je Nebojša Čović dva dana pre nego što je otišao u Tursku, u taverni u Valjevu nudio 15 hiljada evra mesečno da pređe u Zvezdu.

"Gagić se pošteno ponašao. Ne uvek pametno, ali pošteno. Međutim, momenat njegovog odlaska je stvarno... On po novinama saopštava da je nezadovoljan statusom. On je dobio prednost ove sezone u odnosu na Dejana Muslija i sa Nikolom Milutinovim nije imao konkurenciju. Za šest meseci je primio 54.000 evra i mislim da nije imao problem da preživi", rekao je Vujošević, "Takođe, činjenica je da smo i mi uzimali Vujanića i Tomaševića od Zvezde kada su bili neisplaćeni, ali se to događalo tokom prelaznog roka. Od čoveka do čoveka je kako će da se ponese".

On je potom otišao još dalje uporedivši Gagićev slučaj sa zatvorenicima u koncetracionim logorima u Drugom svetskom ratu.

"U koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata ljudi su se ponašali tako što su delili poslednju koru hleba i cigaru, a drugi špijunirali. Gagić se poneo kako se poneo, ako je očekivao aplauze...", kazao je Vujošević.

Na konferenciji je bilo priče i o Jadranskoj ligi, gde se Partizan bori za što bolju poziciju pre početka plej-ofa.

"Skupo nas je koštao način kako se počelo prvenstvo, blokada od BAT-a, veliki odliv kvalitetnih igrača, neangažovanja Amerikanaca, povrede... Taj početak nam je dao lošu startnu poziciju. Uradićemo sve što je moguće da korigujemo to u finišu i videćemo", dodao je trener Partizana.

Šef struke ’crno-belih’ priznao je da su šanse male da do kraja sezone stignu pojačanja.

"Gledam da prema igračima budem transparentan, da kažem šta se dešava, ali takva transparentnost se pretvara neopasnost da to postane neozbiljnost i lakrdija. Postoje neka imena, ali daleko od ozbiljnih kontakta i realnih mogućnosti", zaključio je Vujošević.

Takođe, Vujošević je istakao "večitog" rivala Crvenu zvezdu kao apsolutnog favorita za osvajanje predstojećeg takmičenja, pošto se, prema njegovom mišljenju – "isfavoritila' poslednjih godina u svim sportovima u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve